Hoppa till innehåll

Winterswijk – Obelink

Innan vi åker iväg så lusläser jag mycket på Internet i diverse olika forum om resvägar sevärdheter planering etc. Ofta tänker jag att det eller det vill jag se eller besöka, men så när vi är på rullande hjul så är det tomt i huvudet ! Dock har jag läst en hel del om detta Obelink (läs på) tillbehörsaffären i Holland som vi har besökt idag och ja vi har shoppat loss lite om man säger så ! 

Happy camper som shoppat loss !

Vart en ny servis, tvättborste på 2meter, glas (i återvunnen plast) trappa till husbilen eftersom vi brukar glömma den på diverse ställen mm mm mm. Sista svängen in så skulle vi bara gå på WC och kom ut med en grill…..Men det ska tilläggas att det vi köpt är sådant vi saknat, Vi har tiggt till oss visa saker under åren, tömt hemma på sådant vi inte behöver längre och så vidare så det mesta är nyttoprylar, fast tre laddkablar till mobilerna vet i fåglarna hur dom slank med, kan bero på priset typ 40:- för 2m kabel ! 

Bilen är från 1996 men GPS till höger är från 2019. Kör med Sygic GPS i Ipad helt suverän och fungerar offline, vilket gör att det inte kostar Internet. Chaufören en av dom mer rutinerade på den här resan ! 

Resan ner till Winterswijk i Holland tog drygt tre timmar, med lunchstopp så var vi uppe i fyra timmar. Vi har idag åkt på allt från autobahn till minsta tänkbara kostigar där det knappt fick plats en bil. Reflektion från dagen är att det finns många bönder som har kor på landet och att alla och då menar jag alla bondgårdar är byggda i tegel och inte i trä som hemma i Sverige. Dessutom så har vi set så många majsfält så det finns inget like på det i Sverige ! 

Tyskland vägnät utanför autobahn består av väldigt många långa raksträckor i alléer.

Mycket av det vi ser sitter vi och jämför med hemma i Sverige, samtidigt så ser vi ju att vi är gäster i ett annat land, fast vi tillhör ju alla samma folk då vi är med i EU.

Färdig shoppat nu till nattens camping !

Idag då vi kosade gränsen till Holland så var det knappt vi märkte det förutom på registreringsnummer på bilarna samt att skyltarna efter vägen vart lite annorlunda. För övrigt syns inte någon skillnad, i alla fall inte efter vägarna ! Tyskland var kanske lite mer välordnat medans Holland fortfarande har gräs i dikeskanterna !!!!

Första kvällen vi kan sitta ute, är ca 20-21 grader varmt och helt vindstilla.
Äntligen !
Publicerat iResa

2 kommentarer

  1. Fy 17 för köer. Det är verkligen inget roligt. Vi rullar efter er om knappt 2 v, då får vi se till att muta vår GPS så hon är snäll och tar oss fram på bra, mindre vägar 😉

Kommentarer är stängda.