Hoppa till innehåll

Köer och lastbilar

Dagen till ära så slackade (drog oss) vi fram till eftermiddagen innan vi drog iväg från vår ställplats i Winterswijk i Holland. Det roliga var att vi lyckades korsa gränsen till Tyskland utan att märka det över huvud taget ! Hux flux så var alla bilar från Tyskland och så även skyltar och reklam ! Så lite märker man tydligen av gränsen. Dagens sträcka skulle vara ca 20 mil för att hamna i Aachen där vi skulle fortsätta till Trier som ligger efter Moseldalen. Tanken är att vi ska göra Moseldalen med alla dess vingårdar man kan snurra runt på och testa vin och se vacker natur.

Skogsmark har bytts mot åkrar av storformat !

Så imorron lördag tar vi resten, ca 13-14 mil kvar. Dagens etapp var en riktig j-a katastrof. Vi började så storstilat att åka från Winterswijk som jag skrev tidigare, ut på autobahn och så full gas framåt, men det var fredag eftermiddag och så MYCKET bilar, långtradare, och köer i det oändliga. Alltså lite har både jag och Annika en fot i lastbilsvärlden, men det finns ingen logik i alla lastbilar som trafikerar Europa. Där kan man snacka om miljöbovar, sen att dom kör på Euro 6 motorer som släpper ut renare luft än det som går in i en motor.

Tror hela Tyskland odlar majs, hur många fält som helst !

Njaaaa vet inte riktigt men det är galet mycket lastbilar.
Nåja efter ett par mil på autobahn så fick vi som vanligt för oss att nu ska vi köra småvägar igen, autobahn är rätt tråkigt, som E4:an i Sverige till Göteborg, ett tvåfiligt dike utan något att se. Hus som vi slår över vår lilla söta trevliga J-A GPS spå småvägar och inte motorväg. Nu infinner sig ett verkligt mysterium. Får inte GPS: n det ena så går den till ytterligheter. Den får för sig att vi bara måste åka genom Duisburg centrum vilket får till följd att vi få stå i köer modell groteska. Kroknar efter en timma, slår på autobahn igen, vilket får den att jubla och dra iväg i helt annan riktning rakt in på – just det nya groteska köer…..

Mitt inne i Duiseburg, start rulla 5 meter stopp, start 5m stopp….

Tror vi har köat tre timmar idag så våra 20 mil vart ca fem timmar i bilen. Så kul är det inte att åka husbil !
När alla köer släppte så hamnade vi snart på rätt spår ner mot Moseldalen och landskapet har snabbt ändrat karaktär från skog till slättland, med gigantiska odlingar av allehanda grönsaker ! Åkte förbi en stor åker idag ned en skum traktor som skördade något. Vad såg vi inte men av lukten att döma så var det ett stor fält lök han skördade av. Majs, jag säger bara majs tror hela Tyskland odlar majs, finns inget annat att odla så blir det majs ! Eller som vi såg igår morötter och potatis det är riktigt stort också. Har dock inte sett så mycket spannmål ännu, däremot som jag skrev igår så mjölkbönder fanns det gott om i norra Tyskland.

Tight parkering !

Igår på campingen Het Winkel så träffade vi ett bustrevligt par från östra Skåne, Benke och Bitte också på väg dit näsan pekade. Det som var mest roligt var att båda var från Sthlm men hade flyttat ner till Skåne för 40 år sedan. Men den dialekten ha ha ha. Mer Sthlmskt får man leta efter! Lät som dom kom direkt från Söder. Vi kom att sitta uppe sent och bara ha det trevligt, alla andra campare hade bommat igen för natten men vi satt ute och skroderade rätt länge, tack Benke och Bitte för vi hittade några att prata svenska med efter en vecka!! Hoppas vi hörs och ses framöver.
Ikväll står vi i Zûlpich närmare holländska gränsen men på väg till Moseldalen. Trevlig ställplats bredvid en sjö och med ett lagom shoppingcenter som hade min nya favoritaffär Edeka, som har et galet fräsch utbud men tror jag skrev det tidigare!!

Publicerat iResaStällplats

3 kommentarer

 1. Ove&May Ove&May

  Uj,uj,uj va trevligt för en gammel guppe att läsa syskonbarnens öden och äventyr!

 2. Britt-Marie Harsten Britt-Marie Harsten

  Hej på er! Så trevligt att vara med i en blogg. Vi tyckte oxå att dom från Oaxen var himla trevliga. På fredagen körde vi Obelink o sen tillbaka till Het Winkel. Där blev snabbt fullt bredvid oss, på lördagsmorgonen var vi 7husbilar på ”vår”plan. På Obelink hade Benke sett ett fotsteg på reabordet som man inte kan åka ifrån. Så vi tog vägen förbi när vi skulle till Nijmegen och bada thermebad. Där gick inte att stå med husbil så vi hamnade på baksidan av en resturang, men det var god mat o el. Nu är vi i Arcen där det finns camping o bad intill. Klein Vink. Vi var på ett trevligt ställe i Moseldalen på franska sidan som heter Charmes en bit från Nantes om ni kommer förbi. Ha det fortsatt gott och hoppas vi ses igen. Kramar Bitte&Benke

  • Hej på er !
   Vi är i Ernst i dag och morgon måndag.
   Små pittoreska vinbarer. Står på en stor ställplats med massor av andra husbilar.
   Ha det bra så ses vi igen !

Kommentarer är stängda.