Hoppa till innehåll

Propellrar mer propellrar och lite kol

Efter en i våra ögon  stressig körning på fredagen från Winterswijk i Holland till så satt vi oss ner på fredag kväll och funderade hur vi skulle lägga om resten av våra dagar ute på vägarna. Vi kom fram till att vi båda tyckte sista körningen var en ren katastrof. Vi pallar inte tempot på autobahn. Tänk trefilig motorväg, längst till höger ligger lastbilarna och vi andra långsamt gående fordon. Sedan i mitten ligger vanliga svennar med tung högerfot/gasfot och längst till vänster så har du formel 1 förarna ! Många gånger har vi ”fastnat” bakom långtradare som kör i runt 90 km/tim. Att köra om finns inte eftersom när du tittar i spegeln så är det tomt eller ja du ser något långt bak, sedan tar det ett par sekunder så är bilen snudd på uppe i baken på din bil. Att då lägga ut husbilen och försöka sig på en långsam omkörning, det går bara inte. 

Fredagens ställplats

Så vi satt och pratade igenom hur vi upplever körningen och sa båda att vi är stressade på motorvägarna. Hur gör vi nu ? Enades om att försöka komma iväg lite tidigare på dagarna, inte köra transportsträckor på fredagar och om möjligt så ta lite mindre vägar. Fast då får ju GPS:n spel och ska ta oss igenom vartenda förbannade stadscentrum den hittar.

Landskapet böljar fram på väg ner till Moseldalen

Nåväl vi har en plan för resten av semestern och vi provade att ge oss iväg i morse redan vid 10:00 vilket resulterade i att vi var framme på drygt 1,5 timmar. Då ska det tilläggas att det var väldigt gles trafik på autobahn till att börja med, men det ökade rätt fort.

Massor med vindkraftverk i hela Tyskland
Stora är dom !

På vägen genom Tyskland ända sedan Rostock så kan vi även i år inte sluta fascineras av alla vindkraftverk som står här och var. Förra året skrev jag följande ”Vi tog en sväng på stranden och funderade på varför det låg så mycket arbetsfartyg ute i bukten, konstaterade att det nog skulle byggas ännu en vindkraftpark ute i havet där av alla fartyg. Bara på land i Tyskland finns det ca 29000 st vindkraftverk. Där är det inte tal om varken ovanliga fåglar eller renlavar som förstörs. Dom har gett sig den på att utveckla förnybar energi och idag står vindkraften för 16% av den tyska elproduktionen.

Det här var 2018 i år lär dom ha ökat på några procent till för det är propellrar över allt och alltså så här. Om nu vindkraften kan ge renare el till hushållen och alla andra för övrigt, så tycker i alla fall jag att det är ok med ett kraftverk både här och var. Att det då förfular eller låter eller att en kråka eller stork flyger in i den så må det vara hänt.

Ännu en propeller

Men det är min åsikt, finns massor av andra så det så 😉 Paradoxalt nog så passerade vi Europas största dagbrott för kol, som ligger i Hambach. Dom gräver med gigantiska grävskopor sk skovelhjulsgrävmaskiner som gräver i ett  stort hål rakt ner i marken. Maskinerna i sig är galet stora och dagbrottet var inte litet det heller !

Skovelhjulsgrävare gräver fram skitigt brunkål och i bakgrunden massor med vindkraftverk….
Skovelhjulsgrävmaskin

Här produceras kol som köps in som skitig el till Sverige ! Hur tokigt blir inte det då…Vi ska inte ha vindkraft det låter och förfular, kärnkraften är enl många livsfarlig, vågkraft gick inte alls och solenergi levererar dyr el sett till inköp. Så då köper vi skitel från Tyskland och försöker samtidigt ta död på svenska landsbygden genom att skatta ihjäl bilägare.

Ja ja nog om detta nu. Idag söndag fortsätter vår resa ner genom Moseldalen och vi tänker ta en genväg genom Luxenburg för att checka in på campingen i Paris på torsdag. Just nu börjar vi leta efter campingar med tvättmaskin eftersom det tryter i kläd förrådet !!!

Bonusbilder

Eftermiddagsfika + 26 och klarblå himmel
På väg hem efter middag på stan
TV tornet Lanhaim
Dagens ställplats var full redan vid lunch idag
Jordbrukslandskap
Korsvirkeshus i Lanhaim
Pråm på Rehn
Dagens ställplats igen, ca 65 bilar. Bara en svensk, vi !
Finns att välja på !
Publicerat iPlaneringResa