Hoppa till innehåll

Resdag igen

Idag så var det dags att börja röra sig mot Paris, äntligen ! Vi har ju lagat stilla i två dagar och bara vart, druckit vin, provat vin, njutit i värmen och solen. Men idag satte vi fart mot Trier
En relativt stor stad mot dom vi besökt den sista veckan. Att åka efter Moseldalen är trevlig körning. Det går aldrig speciellt fort och det finns väldigt mycket att titta på hela tiden.

Högst upp på berget så fick vi belöningen för vår promenad !

Tar en by slut så kommer nästa inom en kilometer, det är nästan så dom hänger ihop med varandra ! Otroligt så mycket husbilar som fortfarande är ute och rullar. Det mesta är tyskar med inslag av en och annan Holländare. Och det är ju klart att även Tyskland har en hög medelålder på sina husbilsåkare men här är dom så väldigt många flera. Tyskarna är som folk väldigt vänliga och hälsar alltid på morgonen med ett ”Morgen” och det håller i sig oavsett vart vi står.

Panoramavy från där vi stod

Sista stället vi stod på som var relativt stort var också mest tyskar, men inslag av lite andra länder. fanns tom en liten koloni svenskar typ fyra husbilar på samma plats. troligen ett kompisgäng som var ute. Vår närmsta granne var ett äldre par från Kalmar som bara skulle vara ute tt par veckor ! Trevliga och pratsamma som dom flesta vi möter. 

Ännu en pråm passerade oss med last på väg någonstans

Vägen från Ernst där vi stod slingrade sig fram i Moseldalen, GPS:n försökte som vanligt köra sitt race men vi är härdade nu och litar inte helt på den längre ! Vi hittade ett ställe HÖGT upp på ett berg där vi körde upp och jag trodde det skulle ligga någon form av krigskyrkogård där eftersom det var en skylt med tre kors. Det var en skola för tonåringar så jag hade bara lite fel. Vi gick upp till toppen, galet brant stigning men ok med myrsteg så gick det ju bra ! Fotovyerna var oändliga och vi fotade både en och två vyer ! Sedan fortsatte vi ner genom X antal byar. Men det är lite som att köra i Norge, tillslut så blir det för mycket man ger upp och slutar titta och kör bara ! Samma idag tillslut så tog vi autobahn dom sista tre milen ner till Trier, orkade inte mera snurrvägar. 

Så vi har tagit kväll på en gigantisk ställplats, vi är väl runt 100-110 husbilar här. Inga husvagnar fick komma in. Dock har vi ingen el men det gör ju inget vi ska ju vara självförsörjande så vi klara oss ett par dagar i alla fall innan vi behöver ladda om det blir kris. Men vi har ju ett solcellpaket på taket som gör sitt så inte går det någon större nöd på oss.

Vi är över 100 husbilar här ikväll !

Trier som stad är trevligt även om trafiken är tuff. Vi tog en liten promenad in till centrum idag för att se Porta Nigra, en gammal port som romarna byggde år 186-200 ekr (efter kristi födelse) Som jag sa förra året så är det fascinerande att se vad romarna byggde samtidigt som vi byggde Birka….Skillnad kan man säga ! Vädret var som tidigare dagar varmt med 21-23 grader o sol o klarblå himmel.

Porta Nigra i Tries

Vi hittade porten mitt i stan och den låg precis vid shopping gatorna så det var massor av folk och rörelse. Sedan så missade vi tyvärr domkyrkan, men vi fick höra stora klockan slå 18:00. Mäktig klang kan man säga och står man nedanför så hör man hur det knackar och rister uppe i tornet. Där hade jag velat kliva upp och titta på maskineriet. 

Domkyrkan som stängt när vi kom fram.

Idag onsdag kör vi vidare mot Reims i Frankrike. Ingen av hos har vart i Frankrike tidigare så det blir ett äventyr bara det. Vad jag läst på Internet så är det ett husbilsvänligt land med mycket att se och många ställplatser. Tänker att jag ska runda Paris på utsidan mot norr för att köra ner till campingen vi ska stå på. Har läst och hört för mycket om trafiken i Paris för att våga dra rakt igenom.

Bonusbilder

Torget i Tries

 

Något romerskt men vet inte vad !

 

Här föddes tydligen Karl Marx, hade vi ingen aning om när vi gick förbi

 

Skithög nybyggd bro som inte var klar för trafik ännu

 

Ännu en flodbåt med turister, vi missade den återigen !

 

Publicerat iPlaneringResaStällplats

En kommentar

Kommentarer är stängda.