Hoppa till innehåll

Måndag morgon….

Dagens aktiviteter sträckte sig till ännu en promenad ner på stan. Det är ca 1,5 km ner så blir lagom långt. Skulle ut och titta på vinbarer men konstaterade att dom flesta var stängda och öppnar 18:00 ikväll. Så det vart inte så mycket med det ! Som tur är så bor vi ca 9,7 meter från ett vinhus på ställplatsen så vi avslutade inne hos dom och la ännu lite barlast i garaget !
Jo just det jag vi hittade ett halvsunkigt ställe inne på en bakgata som hade vinprovning. Annika gick in där i dunklet och jag efter. Det var verkligen en gammal lada utan prål som på många andra vinställen. Vi trodde det var helt tomt på folk men på en stol i mörkret sitter en gammal gubbe säkert mellan 85 och döden. Han börjar prata med oss men kan dock bara Tyska. Annika frågar om hans stappliga gång och han förklarar av vad vi förstår att det är utslitna knän efter alla år han gått uppför och nedför berget och skördat druvor.

Vingubbens egna vin

 

Trots språket hör han att vi är från Sverige ! Nåja han bjuder oss att sitta ner och tar fram två glass, fortfarande surrar han på tyska. Häller upp och vi provar vinet som är ett vitt vin, och som smakar väldigt gott. Vi pratar lite fram och tillbaka och teckenspråk och han vill sälja på oss tre flaskor men vi tar bara en. Enas om när vi går därifrån att han var en originell farbror men han kunde göra vin. Misstänker det var från hans egna sortering och recept. Kuriosa i det hela var att när vi kollar flaskan och etiketten så finns det dels ingen plombering och inte heller någon Internet adress så man kan söka på företaget på webben. Det var gubbens egna skörd. 

Kan inte sluta fascineras av alla vindruvor vi ser !

 

Annars så går det lite på tomgång nu, vi träffade ett trevligt par Kenth och Gunilla från Tyringe när vi kom i söndags som hade platsen bredvid oss. Annika körde in på ställplatsen och jag gick ut för att se hon kom in utan problem. Det var rätt tight här. Då står en dam bakom en husbil och säger käckt ”Hejsan” jag svarar hejsan tillbaka tittar snabbt på deras regnr på husbilen och inser att dom var svenskar ! Tänk så liten världen är 😉 Satt ute och pratade med dom hela kvällen igår söndag och det visade sig att Kenth var en riktig fena på el. Har byggt hur mycket grejer som helst. Fick lite tips om hur jag ska hålla nere förbrukningen på vårt batteri. Tack Kenth !

Ännu en pråm som gled förbi idag

Imorse när dom skulle rulla vidare, utbyte vi adresser så vi får se om våra vägar korsas även hemma i Sverige, jag har mig veterligen aldrig vart i Tyringe !!

Bilden är kass men det flög förbi tre flygplan från första världskriget. hade dubbelvinge ! Biplan kan det också heta tror jag.

Idag tisdag rullar vi vidare mot Trier Tysklands äldsta stad som romarna huserade i under många år. Sedan får vi se om vi kör genom Luxenburg imorrn eller tar det på onsdag. Paris hägrar både på gott och ont. Spännande att uppleva men galen trafik tydligen, och husbil är inget favoritfordon då det drar ihop sig.

Publicerat iResa

2 kommentarer

    • Ja visst är det så ! Vi kom nyss till Trier ! Redan har en tysk berättat han var i Mariefred i somras. Nu står vi på Reismobilpark Treviris väldigt bra ställplats nära stan !

Kommentarer är stängda.