Hoppa till innehåll

France, dö poän

Så brukar det låta i melodofestivalen ang rubriken på dagens inlägg !
Det är exakt 211, 5 mil från dörren hemma på Oaxen till där vi står ikväll. Idag tog vi steget och körde över gränsen från Trier via Luxemburg som egentligen bara var ett transitland fram till Frankrike och dagens camping. Japp vi står på en camping eftersom vi var i skriande behov av att få tvätta !

Sådär ja 50 minuter senare tvättat och torkat

Har man vänt kallingarna både en och två ggr så är det på sin plats med en tvätt. Campingen i sig är helt ok och priset var dessutom fult överkomligt, dock huserar ett tältläger med polacker och rumäner här och det gör att jag blir lite mera vaksam. Inget ont över att dom är ute och campar 40-50 stycken samtidigt på samma plats. Dom är säkert ett natur älskande folk ! Men ändå !

Korsning fransk by

Resan idag har vart hur bra som helst, vi startade från Trier och körde som sagt över Luxemburg.Annika började köra och hon slog snabbt av autobahn/motorvägar på vår GPS vilket gjorde att vi hamnade raskt ute på franska landsbygden. Lite skabbigare än Tyskland men ack så trevliga små byar vi har passerat och vilka vyer vi har sett, phuuuu. Men som förra året då vi körde småvägar i Italien så var det likadant här. Rondell efter rondell efter rondell. Blir lite enahanda tillslut och man hinner precis få in alla växlar (5) så ska det bromsas och dags att börja om tills nästa rondell osv osv.

Fransk landsbygd

Ja ni fattar vad jag menar, man lessnar lite till slut. Vilket jag också gjorde när det var min tur att köra så jag hittade såklart en betalmotorväg att köra på ! Och vilken motorväg sedan då ! Det var som en lördag i Sverige, lagom med bilar, något högre tempo tom lastbilarna drar på lite extra här liksom i Italien 2018. Men vi hade tankat Micann husbil i Frankrike med fransk diesel och här var det skillnad på riktigt mot svensk skitdiesel.

Micann husbil får fräsch svavelhaltig skitig äkta diesel, går som ett spjut !

Jag körde ut på autobahn genom en vägtull, fick upp farten men märkt rätt snabbt att det här gått rätt bra ! Sällan husbilen går att få upp i över 105 km/h hemma men här höll jag igen uppför så den inte skulle sticka iväg för bra. Nu är det inget fartmonster vi åker runt med, vikten är ca 3,5 ton och motorn är på 116 hästkrafter. Men efter tankningen var det som den fick extra av allt. Jag körde om lastbilar uppför nedför och lite här och var. Jag gasade bara för det var kul och den drog villigt uppför backarna och då är det inga små backar vi pratar om5-6 km uppför och så lika mycket nedför. Var en ren fröjd att köra. Jag har sagt att Tysk diesel var grejen förra året men fan vet om inte fransk diesel tog första platsen nu ! Hur som fram kom vi och det kostade oss ca 67 kr för 9 mil men det var det värt eftersom vi sparade runt 1 timma på köra motorväg.

Skördetid även i Frankrike

Imorron bär det av dom sista milen till Paris, för er som missat det så är vi på väg till Paris och goda vänner som ska fira en 60 års dag ! Vi har bokat 3 nätter på Campingparis
Så nu blir det turista som vanligt sevärdheter mat utflykter. Ska bli skönt att ligga stilla några dagar innan vi ger oss av igen den 22 mot nya platser som vi idag inte har en aning om att vi ska besöka ! Vi har ingen plan alls från söndag !

Tältande polacker och rumäner…Har tom eget mattält med servering !
Publicerat iResaStällplats

4 kommentarer

  1. lennes lennes

    Härligt med riktig bränsle. Motorvägararna är kanonbra,+ att ni har bra väder,njut

  2. Anna/hjulhusliv Anna/hjulhusliv

    Haha, känner igen det där med fransk landsbyggd. Mannen höll andan och var knappt kontaktbar när vägen bara blev smalare och smalare 🙂

Kommentarer är stängda.