Hoppa till innehåll

Verona

Senast uppdaterat den 11 oktober, 2023

Vi hittade ju fram till en helt suverän ställplats Oro Verde Verona Agri & Camp i utkanterna av Verona eller det kanske var förort . Var ca 5 km in till gamla stan som är ett måste när man är här men vi valde ju att ta en vilodag på söndagen då vi inte gjorde något öht. Annika tog en tur till affären som visade sig vara stängd! Och jag höll ställningarna i husbilen. Vi var i behov av en lugn dag då det inte fanns några måsten! Gjorde ju inte saken sämre att det var runt 28 grader hela dagen!

Men så på måndag då var det dags att byta ställplats, hade mailat med en som låg centralt inne i Verona, Corte Agricola Monròeller. Vi ville närmare stan eftersom vi avsåg att besöka gamla stan i Verona. Det var fullt hela helgen men så sa vi det att vi kör ner på måndag så borde vi få en plats om vi kommer före lunch. Se det var en bra plan det fanns 3-4 platser att välja på.

Men resan ner till ställplatsen ska vi inte orda så mycket om men jag kan bocka av köra husbil i centrala Verona på min bucketlist. Alltså det finns olika grader av felkörningar och irrande och vi gjorde ett par riktiga grodor även denna gång. Dessutom inte helt lätt att tyda alla skyltar i stan för skyltat var det. Campingen i sig hade ju inte heller direkt skyltat så det var enkelt att hitta. Satt en enkel lite skitskylt vid en avtagsväg sen inte mer. Nåväl vi kom fram, det var fortfarande varmt som f-n men skönt då man höll sig i stillhet….

Nu hade vi ju sagt att vi skulle ner på stan och efter vi parkerat kopplat el ätit lunch så på med hatten och solbrillorna! Vi tänkte det vi tar det väldigt lugnt o stressar inte iväg i gasell tempo så då är det inte så farligt i värmen…..killen i receptionen sa det var 1,8km ner på stan…Det var det säkert dock upplevde vi det som betydligt längre i värmen (+30) men som tur var så fanns det några vätskekontroller på vägen tack och lov. Den kalla ölen var nog den bästa på denna resa!

Veronas gamla stad är fin och det finns massor att se av gamla romerska lämningar och några obelisker, typ katedral tror jag som vi besökte. Vi strosade runt utan några egentliga mål alla gamla städer är ungefär likadana så inget nytt men ändå är det trevligt att gå runt. Om inte annat för att se på husen hur vackra är inte dom samtidigt som det kan ligga vägg i vägg med ett riktigt vrak hus som borde rivas! Aperolindex för Verona var bra, två Aperol Spritz kostade 7€ och det får vi vara nöjda med på den här resan.

Väldigt högg vass

Vi avslutade besöket med att äta en pizza såklart och ta en kall öl innan det var dags att dra sig hem till husbilen igen. Solen höll på gå ner och vi var klara med stan för den här dagen. När vi kom hem och pustade ut och startat ACn så kollade vi av stegräknarna och mjaaa det vart lite mer än vad vi trodde. Den stannade på dryga 17800 steg eller 11,2km så det var två trötta men nöjda turister som med ett visst kvidande om att det gör ont här o var som somnade den kvällen!

Publicerat iBlandat

En kommentar

  1. Ove Ove

    Huskut va bra story du skriver och var granna kapell du visar och tur att ni är unga för en mil till fots i goooo värme det pallar inte jag för och ÖLH har jag aldrig smaka så jag skulle definitivt ha torkat ihop på nån vägkant. Mer av samma sort tack!

Kommentarer är stängda.