Hoppa till innehåll

Trieste & Verona

Senast uppdaterat den 8 oktober, 2023

Vi lämnade Trieset eftersom vi inte fick en egentlig ställplats där och för att finns indirekt inte så mycket att se i stan. Självklart har Trieste sina höjdpunkter (dubbel bemärkelse!) men för övrigt så, nej. Vi tog beslutet på lördag morgon att vi kör upp till Verona som är mer en turiststad och där vi redan förbokat en plats och har en på måndag klar som ligger väldigt nära gamla stan i Verona. Idag står vi still på Oro Verde Verona Agri & Camp och har tagit en vilodag, vi gör mao så lite som möjligt. Vi har ju lallat runt lite under snart en vecka som är helt förkastligt om man inte har en plan. Vår plan var Plitvička Jezera (Plitvička sjöarna) som jag skrev om tidigare och sedan tog vi Aquaria i Karlovac innan vi drog vidare.

Att köra helt planlöst och leta under körningen eller lägga tid på söka ställplats på kvällen när man stannat är inte det roligaste och vi har väl inset det att vi måste planera lite bättre så från nu åker vi inte utan att ha en i alla fall preliminär plan på vart vi ska stå över natten. Självklart så kommer vi ju leta fortfarande men nu mera koncentrerat och inte bara sätta fingret i luften och chansa.

Vi startade i ett varmt Trieste på lördag fm och hade ställt in GPSn på Verona och en agricamping. Det är en vingård där man producerar vin och olivolja eller en landgård med djur eller både och. På en del agricampingar så får man även vara delaktig i arbetet på gården eller flyta runt och titta på livet som försigår. Vi står på en i en förort till Verona som producerar vin och olivolja och ligger mitt i ett industriområde men ändå väldigt idyliskt! Än så länge, vi får se hur mycket idyl det är på måndag 0700!

Resan gick bra det var 25 mil som skulle klaras av i 28 gradig värme, men vi har ju KD (korsdrag) i husbilen så det funkar rätt bra och skulle det bli för varmt så kan vi ju stanna och bara stå till det blir svalare. Nåväl vi rullade på och det är stora motorvägen/autobahn A¤ ofta trefilig och så kostar det penagr att köra på. Du åker in i en zon med en massa bommar kopplade till beljett automater, trycker fram en biljett och sedan gasen i botten ut, för det trattar ned till två filer och Italienare kör ju som det var dess sista dag i livet! Vi kom ca 4 mil så vart det lite missmatch i väganvisningen vilket resulterade i en felkörning på 13km innan vi kunde vända och så lika lång tillbaka innan vi var på rätt väg igen.

Hade sett ut en vingård med ställplats där vi skulle stå över natten och smaka av lite viner. Låg tre mil från Verona, vilket hade vart lagom avstånd idag söndag att köra in på. Vi körde av motorvägen och började leta oss fram till vingården och självklart så får ju GPSn som vanligt för sig att den ska ta kortaste vägen genom byn vilket resulterar i väldigt smala vägar och att det tillslut tar tvärstopp då den leder oss in på en gångväg. Nej fan nu tar vi omtag, Annika backar ut bilen och kör tillbaka och så testar vi en annan något bredare väg. Nu kom vi fram och körde upp till vingården som var stängd, vad annars på en lördag 1500! Tittade på ställplatsen och insåg att nej där står vi inte, vi kommer bli stekta/kokta i värmen.

Fram med plattan och ny kurs, hade redan två andra ställen på lut närmare Verona och hade även mailat båda två. En sa nej det är fullt och den andra svarade inte men vi chansade och körde fram och se där fanns en plats. Så där står vi idag söndag, det är stendött här. Vi är fem husbilar och nyss kom det en engelsk husvagn. Finns allt du vill ha men duschen är lite festlig, det finns inget varmvatten mot mindre än det som värms i tankar under dagen!

Publicerat iBlandat

En kommentar

  1. Ove Ove

    Åh va bra att man är gammal och får sitta hemma i vardagsrumsmyset med 3+ regn utanför rutan. Ni är modiga men har ju några års erfarenhet och vi ser fram emot BOKEN som kommer med alla era resor genom åren…. Men mycket trevlig läsning – alltid!

Kommentarer är stängda.