Hoppa till innehåll

Rostock

Torsdagen var sista egentliga kördagen då vi skulle komma fream till Rostock. Våra varningslampor höll sig ca 15 min men sedan kom dom igen både ABS och handbromsen. Men vi har inte märkt av något fel och bromsarna ligger inte på, det hade märkts och känt på doften om det var så. Så vi rullade på i lagom tempo upp till Rostock. Hade förbokat det vi skulle handla i taxfree butiken Calle så det var klart på pall när vi kom fram. Smidigt att göra så och inte springa benen av sig inne i butiken.

Rostock

Vi har konstaterat under körningen upp genom Tyskland att själva landet Tyskland har så mycket att erbjuda eftersom det är så stort. Det får bli en egen resa där vi bara tittar på Tyskland i framtiden, liksom vi ska se Italien, Spanien, Norge…Alla länder har ju sitt och alla är ju annorlunda på sitt sätt och erbjuder massor av upplevelser. Vi pratar redan nu om att vi nästa år ska ligga lite lågt och evt bara kör baltländerna hem genom norra Tyskland. Men det är bara lösa planer än så länge, vi ska landa efter den här resan först

Jodå den gick ner!

Det har inte hänt mycket efter Brennnerpasset då vi köade ett par timmar och den här dagen var lika händelselös. Och det är bra, om än tråkigt! Efter vi lämnat ställplatsen så rullade det på bra upp sista 40 milen till Rostock och efter vi hämtat taxfree så parkerade vi nere på stora ställplatsen i hamnen. För att ta sig dit så är man tvungen att köra genom en tunnel inte alls lång drygt 300 meter som går under vatten men kostar ca 6€ runt 60kr. Lite fundersam varför inte Sverige tar mer betalt för sina vägar så hade finansieringen vart löst för länge sedan för underhåll av vår infrastruktur men även nybyggen. Italien kostade ca 400:- i olika vägtullar. Det går att slippa detta men då väljer du mindre vägar som ofta är mycket längre. Vi skulle bara köra transport så då är det enklare om än dyrt.

Dags att borda färjan!

Publicerat iBlandat

En kommentar

Kommentarer är stängda.