Hoppa till innehåll

Nu vänder vi

Det börjar bli dags att vända hem igen men vi drar ut på det några dagar till. Vi stannade i Simrishamn en natt på deras stora camping Tobivik som ligger precis innan centrum. Här var det ganska gott om husbilar den kvällen vi stod där. Dom rullade in en efter en och till slut var det nog upp mot en 25-30 st.

Simrishamn

Jag hänger en hel del på Husbilsklubbens forum och där böljar diskussionen fram och åter om ställplats, camping, parkering etc. Vad är vad och vilka ska stå vart och när…..Alltså vi är lite kluvna till det. Helst står vi på en ställplats då vi sällan behöver alla faciliteter som erbjuds på en camping, men som i Onsdags i Simrishamn så tyckte vi det var värt det 270:- ink precis allt.

Tobiviks camping

Det enda vi saknade var diskmaskin i servicehuset men allt annat fanns och det var fräscht och nystädat hela tiden. Så är det ju inte alltid på en ställplats. Där är kvaliteten lite si och så, en del tar lite betalt och det är kanon fint medans andra tar mycket betalt och det är sunkigt och ostädat. Dom blir o andra sidan inte så långlivade och kommer tappa kunder illkvickt.

Sandstranden Simrishamn

Efter Simrishamn som hade ett schyst litet centrum och en hamn som var helt ok så körde vi vidare mot Kåseberga och Ales stenar. Vi var här även 2016 men då med husvagnen som vi hade parkerat upp mot Tomelilla.

Ales stenar

Nu parkerade vi på ställplatsen och så tog vi en kvällspromenad upp till stenarna och vidare ner till hamnen. Det är något vist med kusten där det inte är några öar utan bara havet rakt ut ! Vet inte vad men det sätter igång fantasin om man skulle segla ut och se vart man hamnade 😉

Kåseberga strand

Kåseberga är en liten pitoresk by nästan längst ner i Sverige, dock är smygehuk som ligger ett par mil väster om Kåseberga den sydligaste delen vi har sen kommer Tyskland.

Solnedgång

På väg till Kåseberga så var vi in på diverse mindre byar efter vägen och gjorde små besök här och var så våra tre mil tog ca 5 timmar att köra ! Men vi han se en hel del. Mälarhusen som har en kanon stor och lång sandstrand som vi var ut och gick på eller

Kanonen i Brantevik

Brantevik som hade rest en minnes sten över en by tax (hund) som saknades av alla eller Skilinge hamn där vi lunchade i husbilen men tog en promenad och besiktigade en fiskebåt som låg uppdragen för service.

Fiskebåt i Skillinge

Här nere i Skåne är det nära till allt och det finns väldigt mycket gårdsbutiker. Odlingar vi sett är lök, morot, potatis, betor, majs etc. Här odlas det mesta och det märks det är skördetid för det är traktorer minst sagt överallt. Och vägarna är inte alltid dom bredaste. Sedan så är det ett paradis med förbuds skyltar mot camping och husbilar i synnerhet.

Över allt så är det stenar, bommar, skyltar, väghinder så det är stört omöjligt nästan att fricampa, vilket begränsar resan en aning. Men jag förstår också att det blir så här för det är ett turist landskap där väldigt många söker sig till under semestern.

Kåseberga igen

Fast vi upplever att det vart väldigt lugnt under vår resa, vi har fått plats överallt d’r vi stannat. Men det är ju inte som Norrland, där du kan stå i princip på vilken skogsväg som helst

Publicerat iResa

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.