Hoppa till innehåll

Mullvads fälla

När vi var på väg ner till Österlen passerade vi genom Karlskrona och som seden bjuder så måste man ju bara in på Biltema för att bunkra lite förnödenheter.

Vi skulle bla köpa toapapper som är av en viss sort och som bara används i portabla toaletter lik den vi har i husbilen. Men det var slut, som vanligt höll jag på säga ! Vi har vart in på olika Biltema genom vår resa nu i sommar och det är slut överallt. Så då återstår den stora frågan, har Biltema köpt in för lite toapapper eller har folket hamstrat även papper för camping ! Fundera på det ni 😉

Karlskrona var som stad ganska gemytlig, det var en salig blandning på både gammalt och nytt där. Vi tog en promenad genom staden för att bara röra på oss lite och för att se hur den såg ut. Varken jag eller sambo Annika har vart där tidigare. Det vi såg var en massa militärer och eftersom det är en marinstad där mycket hemligt finns och där ryssarna försöker spioner från kusten så förstår vi dess närvaro !!!

Efter sedvanlig turistshopping så hittade vi ett sushi hak där vi inmundiga oss en buffe som gjorde att vi var stoppmätta resten av dagen.

Efter Karlskrona så körde vi vidare ner på mindre vägar och hamnade i Norje som ligger utanför Sölvesborg. Här brukare det då inte Corona härjar vara något som heter Sweden Rock Festival, första veckan i juni varje år. I år inställt såklart men vi har ändå vart där utanför och fotat så indirekt var vi på Sweden Rock !

Sweden Rock Festival

Nästa stopp vart Trolle Ljungby. Alltså jag skulle nog kunna förlika mig med att bo på slottet där utan större problem ! Lagom stort och med en vallgrav som jag är helt övertygad om hade minst tre stora krokodiler, så brukar det vara i sagorna och så var det säkert här också.

Körde också förbi Yngsjö som jag skrev tidigare men det var inte mycket att hänga i granen, raksträcka så var det klart. Men vi slank in på en liten parkering vid ett kapel och jag tog en lite tur runt för att se hur det såg ut och hittade en mullvadsfälla ! Bäst jag står där och funderar hur den fungerar så ser jag hur det rör sig i en av högarna bredvid ! Va kommer det en mullvad nu ? tänkte jag och så stod jag där med kameran på helspänn. Kan väl säga som så att mullvaden grävde och puffade upp jord men inte ville han visa sig, så efter 10-15 minuter tröttnade jag och gick vidare. Men intressant, har aldrig tänkt på vi har såna figurer i Sverige

Tillslut så hamnade vi ju i Kivik och ikväll har vi rullat vidare till Simrishamn, tänkte hälsa på Uffe Lundel men han är så tjurig så jag hoppar det så länge !

Publicerat iResa