Hoppa till innehåll

Österlen, Brösarp, Kivik

Efter vi lämnat Gisslevik i Blekinge så hamna de vi på Brösarps backar till slut. Vi var här redan 2016 men då med husvagn så det vart aldrig av att stanna då, men nu med husbilen så vart det väldigt bra.

Regn och hårda vindar då vi startade

Vi hittade en av Trafikverkets parkeringar där det finns lite enkel bekvämligheter som ex WC och möjlighet att tömma vår toakassett. Så idag var det dags att ta sig ann backarna ! Men sicket väder vi hade då vi vaknade….regnade på tvären kan man lugnt säga ! Vi låg still tills klockan var runt 1200 men då klädde vi oss för skitväder med regnjackor och bra skor.

Snygg vy

Vi hade gått ca 20 min så sprack molnen upp och det vart varmt och behagligt, vinden var kvar men det var varmt. Sen att vi då hade fleectröjor och täta regnkläder på oss, phuuu det kändes kan jag lova. Till slut så var det bara tshirt kvar av klädseln.

Mitt i en hästhage

Så vi gick och gick och…….gick ! Passerade rakt igenom både ko hagar som hästhagar, men djuren bryde sig inte det minsta, så jag antar dom var så vana med folk att dom gav blanka tusan i oss, tack och lov !
Slutade inte förrns vi hade vandrat ca 12 km ! Då var vi tillbaka igen. Jag var lagom grinig på Annika sambo, tyckte hon tog fel väg och inte lyssnade på vandrare vi möte och frågade om vägen, men se det var jag som drog kortaste strået för hon var på rätt väg.

Lindgrens hus, dock inte Astrids

Sen att den var 2 km längre inte någons fel, vi hittade nämligen ingen bro att ta oss över Vekeån som vår väg gick parallellt med ! Var lagom slut då vi kom till husbilen, men förutseende så hade vi lite öl på kylning i kylen och ingen öl smakar så bra som en iskall då man tagit ut sig fullständigt.

Äppelodlingar finns det gott om

Efter vi hämtat krafter, byt svettiga kläder mot torra och druckit vatten, kaffe, öl, vätskeersättning så var vi fit for fight igen….Nåja sanning med modifikation om det.

Veke å

Men vi plockade ihop och drog oss ner mot Kivik en tur på hela 6 km där vi ikväll står på Vitemölla strand med ruskigt fin havsutsikt, stranden är ca 30 m från bilen så inget att klaga på. Solen gick ned bakom sanddynerna, här blir vi kvar tills onsdag lunch innan vi rullar vidare nedåt mot Simrishamn eller Ystad vi får se.

En glada !
Publicerat iResa