Hoppa till innehåll

Topp ett ställplats !

Vi stannade på väg från Skåne vid en ställplats som låg lite vid sidan om och som hette Denningarums gård. Den ligger strax söder om Älmhult. På den här gården fanns och håll i er nu ! Strutsar, getter, en åsna (inte jag), lammor, höns. får, myskankor, en gris tror jag kan ha missat något djur jag inte såg !

Strutsar är stora och bits !

Sedan hade dom fyra flottar för uthyrning som du kunde hyra ett par timmar för att glida på ån det här låg vid. Det serverades en tydligen väldigt god buffe men som vi inte stannade och åt pga den serverades sent. Allt detta ink en ställplats med allt du behövde gör att detta blir den bästa av platser den här resan.

IKEA museet Älmhult

Sen att GPSn ville skicka in oss på en grusväg där det inte fanns vändplan, ja det får man ta med i beräkningarna, shit happend. Det slutade med att ägaren stannade oss mitt i vägen och berättade hur vi skulle köra, det kallar jag service. Han sa att något var fel trots han uppgett rätt GPS koordinater, var ett par husbilar om dagen som kom snett som oss.

Omslaget är från IKEA katalogen 1973

Vi stannade också till på Forsakar som är ett naturreservat med Skånes högsta vattenfall ! Fallhöjden var hela 10 meter men det var en riktigt trevlig promenad upp till fallet som gick genom stora bokskogar.

Forsakar I

På en sida av stigen var det stengärdsgård och på den andra en skitbrant sluttning på 20-30 meter ganska lodrätt.

Forsakar II

Vi snirklade oss upp från Skåne och från Kåseberga till Denningarums gård via en hel del småorter men också genom Kristianstad. Skåne är fint och INTE platt, glöm det. Efter Denningarums gård så körde vi vidare upp till IKEA museet i Älmhult, var väl sådär men jag stod inne på Ingvar Kamprads kontor i alla fall ! På IKEA museet fanns ju självklart en restaurang så där lunchade vi en klassiker.

Annika
Micke

Köttbullar med potatismos, pris 70:- ink dryck och det var det värt. När vi skulle åka kom en nisse och frågade om vi hade startkablar, jodå det finns med i år också, så jag tog fram dom och frågade vart hans husbil stod.

IKEA museet III

Det visade sig att det var en Porsche som behövde starthjälp ! Det var det sista jag trodde men å andra sidan det är en bil som alla andra. Han hade jobbat på IKEA sedan 1987 och frågade vad vi tyckte om museet och restaurangen. .Vi påtalade att maten var ok men okryddad och han höll med och skulle meddela dom våra åsikter !

Gårdagen lördag innehöll mest skitväder, vi hade rejält regn under ett par timmar men det klarnade upp till slut. Vi letade efter en ställplats för natten och hittade en på vägen men när vi kom fram kände både jag och Annika att det inte var ok att stå där bredvid en stor väg mitt i Småland, så vi drog vidare och hamnade på Sjötorps camping i Skåne !

Markaryd camping

Tillbaka på ruta ett igen, vi hade kört en trekant så när som ett par mil. Men klockan var mycket och vi var trötta och hungriga så där vart vi över natten. Dusch, en öl, tömma tankarna så var vi på hugget till idag söndag igen, då vi hamnade i Örkelljunga i Skåne !!! Vi kör snart i vårt egna bakspår, men vi drar ut på det så mycket som möjligt. När vi passerar Jönköping vet vi båda att då bär det av hem ganska omgående, då är det inte långt kvar (26 mil)

Publicerat iResa