Hoppa till innehåll

Nedräkning nu

Idag är det 45 dagar kvar tills vi åker ut mot Spanien. Det börjar dra i res tarmen nu och vi planerar, läser kartan, turistmål och planerar. Det vi vet och har bokat är utresa den 9 september Trelleborg-Rostock och vi ska träffa ett par vänner från Sverige i Paris den 19 sep. Har bokat på City Camping i Paris under tre dagar, vi fick platsen för 1300:- och det var verkligen bra. Ligger bredvid Boulogneskogen. Gång avstånd till Eiffeltornet och Camp Elyseu

Där blir vi tre nätter och sedan är det tomt på planeringen. Men vi tänker att vi ska besöka lite vingårdar och även Champagne, där dom tillverkar just champagne !

Husbilen har under våren fått rulla ganska sparsamt. Vi har vart ute på en liten turne´ under Kristi flygare helgen samt under midsommar då vi låg på First Camp , Oskarshamn. Det var ett riktigt kaonställe ! Det roliga och som var väldigt bra var att vi bokade redan i februari ! Kom över ett par husbilsvänner och det första dom frågar var vad vi skulle göra i midsommar !!!! Lugn och fin nu sa vi det är bara februari och vinter fortfarande, men dom hade redan pratat ihop sig om Oskarshamn och vi hängde på. Eftersom vi bokade så tidigt så var det fortfarande gott om plats och vi fick helt klart en av dom bästa platserna ! Hade havsutsikt, servicehus, restaurang på 50m radie från husbilen. Trevlig camping och omgivningen var utmärkt, rekommenderas verkligen. Kristi flygare helgen var väl inte mycket att orda om. Vi var ute fyra nätter och snurrade runt lite i Östergötland. Stod bl.a vid Hovetorp, Kinda kanal utanför Linköping, också ett trevligt ställe samt Hjälmare docka som vi har som en absolut favorit.

Annika sambo har byggt om inne i garaget på husbilen så det blev lite mer som vi ville ha det med plats för det vi drar runt på. Vi kommer lämna cyklarna hemma i år eftersom tanken är att vi ska lämna husbilen nere i Spanien över vintern. Sedan har jag kollat upp alla slangar, tanken var att byta ut dom mot nya men jag begränsade mig till att montera slangklämmor på alla ”farliga” kopplingar. Från början sitter det något plastigt system där, men efter 22 å med samma slangar så torkar det ihop och börjar droppa. Sedan har jag byt värmegivare till kylfläktarna, bilen går lite varm i långa sega uppförsbackar. Har också byt alla tre dörrlåsen med handtag. Ny kaffebryggare, den gamla bryggde verkligen tjära ! Byggt in två fläktar i ovankant på kylskåpet som gör att dom drar ut värmen på ett effektivare sätt och då håller kylskåpet tempen nere som den ska. Orkar inte ge mig på att ta loss kylen och vända den upp och ner för att fördela kylvätskan igen. Bilen är gammal så det finns alltid utrymme för förbättringar. Byt strömställare till LED lamporna inne i bilen, den gav bara upp så ny beställdes från Kina. Sen har jag troligen glömt en hel del men det har vart lite fix ! Ett tips till er som kör kanske lite äldre Fiat Ducato bilar, på Autodoc är delarna galet billiga ! Hittade kompletta dörrlås för runt 380:- styck inkl handtag. Men in och titta det går att fynda !

 

Publicerat iBlandat

En kommentar

  1. Då far ni några veckor tidigare än oss. Vi har tänkt i slutet på sept. Men vem vet kanske våra vägar korsas nånstans i Spanien för dit kommer vi senast 1/12

Kommentarer är stängda.