Hoppa till innehåll

Husbil 2019 börjar snart !

Redan mars, tycker inte det var så länge sedan vi parkerade för vintern men det går fort. Planerna för i år är lite sprida just nu. Vi vill till Italien igen, det var ett trevligt land men samtidigt så har vi vart ner till Torreveija i början på februari och hälsat på husbilskompisar ! Så nu funderar vi på om vi ska köra ner till Spanien i år typ september/oktober och därefter lämna husbilen på plats.
Sedan är tanken att vi evt åker ner i april för att köra hem den för att ha även i Sverige under sommaren. Jag har mejlat med Royal Parking Alicante där vi får ställa upp bilen under oktober till april. Kostnaden för det blir 440 €. Då får vi ta ut den 5 gånger under den tiden på sex månader. Det gör ju att vi kan ta en resa då och då till värmen, åka husbil för att sedan återvända till vintern. På sikt så planerar vi för ett hus eller en lägenhet i Spanien men just nu verkar detta var en bra lösning, i alla fall för oss och våra planer.

Tänker på lite förbättringar jag skulle vilja genomföra på husbilen. Finns en elvärmare som man kopplar in på det befintliga rörsystemet i husbilen. Skulle ju faktiskt fungera bra så fort man står på elplats för att spara gasol. Sedan tänker jag att det kanske vore bra att ha LPG tankar för att tanka gasol direkt på macken. Jag vet inte hur många i Sverige som kör med det, men det verkar onekligen smart, om inte annat nere i Europa då det verkar vara mycket vanligare. Bilen som är från 1997 är helt mekanisk vilket gör att det är inte så svårt när något går sönder. Inga dyra datauppkopplingar för att läsa felkoder här inte !

Publicerat iPlanering