Hoppa till innehåll

Rundtur

Efter flytten förra helgen så kände vi nu i veckan att det verkligen var dags att komma hemifrån och se lite annat. Det har gått i ett hela sommaren, kanske vart det lite för bra med flytta eller byta lgh. Vi bor kvar men har byt till bottenplan med en egen uteplats.

Fredag jobbade hemma och på eftermiddagen när det drog ihop sig så lastade vi lite kläder och så var vi iväg. Stopp i Rotebro för att bunkra både mat och vätska. Satte kurs mot Väddö kanal uppe i Roslagen. Vi har sagt det efter sista turen att nu får det räcka med Sörmland och Östergötland. Nej nu skulle vi norrut och hamnade i Roslagen. En mycket trevligt ställe eller ställplats som ligger precis vid Väddö kanal.

Man står bredvid en öppningsbar bro som vrider sig inte ställer sig upp. Här stannade vi en natt och träffade trevliga husbilare från Haninge som precis som vi bara var ute över helgen för att suga ut det sista från semestern.

När lördagen kom visade det sig att det var dags för Roslags loppet och båtarna defilerade förbi oss där vi stod. Men vi är inga större vänner av båtar eller tävlingar så vi packade oss iväg och skulle åka till Enköpings hamn, som också verkade vara ett trevligt ställe.

Tanken var att vi skulle åka förbi Lindströms husbilar, men vår GPS skickade oss tillbaka mot Sthlm och Bålsta så vi gav upp då vi insåg vi inte skulle hinna före 1400. Tog kurs mot Enköpings hamn som är en väldigt bra och billig ställplats. Ligger precis bredvid hamnen i Enköping, finns även Hamnmagasinen som är ett par restauranger precis i anslutning till ställplatsen.

Pris för en natt var moderata 80:- utan el eller 100:- med el. Då ingick även dusch och WC. Fanns plats för ca 10-14 husbilar. Promenad avstånd till centrum på fem minuter. Jag la genast till den i Mapstr för framtida behov då vi är på rullande hjul. På tal om Mapstr, det är ju ett bra program som jag ska testa under sommaren och höstens resa till Spanien. Du får självklart registrera dig och sedan för du någon form av minidagbok på dom ställen du besökt. Klart värt att testa sen får vi se om jag hänger kvar i den.

Publicerat iBlandatResa