Hoppa till innehåll

Midsommar I

Har redan passerat men jag hinner inte med just nu att uppdatera hela tiden vart vi far fram ! Nåväl vår midsommar vecka startade redan på torsdagen veckan innan, närmare bestämt den 17 juni då vi rullade iväg efter avslutad arbetsdag. Eftersom vi kom iväg ganska sent efter vi jobbar klart, ätit, fyllt gasol och vatten så körde vi bara till Sparreholm där vi har en perfekt parkering vid deras hembygdsgård.

Sparreholm bygdegård

Vädret visade sig från sin bästa sida redan den kvällen, det var faktiskt riktigt varmt som bådade gott inför midsommar ! Dagen efter på fredagen då jag klarat av mina möten och diverse annat dagligt fix så tog vi en tur in på Fabriken. Det är så nära ett Ullared i miniatyr du kan komma. 8000kvm kläder och massor med diverse annat heminredning mm i HSB gamla fabrikslokaler.

Nu vart det inga stora fynd, det var bara skönt att gå runt inne i lokalerna eftersom det var tok het ute ! Efter vi var klara på Fabriken så satte vi kursen mot Västerås där sambo Annikas dotter Emma skulle hoppa fallskärm på lördag morgon. Emma fick detta i studentpresent och nu var det dags att infria presenten. Vi kom fram till flygplatsen på eftermiddagen på fredag efter en kort sejour i Eskilstuna där vi bunkrat både mat och dryck. Ganska matta av värmen slog vi läger utanför huvudbyggnaden. På lördag kom så Emma med pojkvän och några kompisar och så anslöt hennes syskon ör att vara med under denna angenäma dag ! Nej jag skulle aldrig ge mig upp i ett flygplan med en ryggsäck med en stor tygtrasa i !!!! Dessutom är jag liiiite för tung för att få vara med så tack o lov är jag säker.

Västerås fallskärms hoppning före
Västerås fallskärms hoppning efter

Emma hoppade och efter satt vi o eftersnackade i solen ett tag tills det var dags att dra vidare. Vi hade bokat en natt på Västerås hamn en väldigt populär ställplats med allt du kan behöva och lite till. Självklart kostar det 250:- per natt, men det är billigt om man jämför med hotell. Även om du räknar i bränsle och slitage på husbilen hamnar du under hotell priset. Hur som det var en kanon plats med massor av liv och aktivitet. Det som jag blev lite irriterad på var att precis bakom ställplatsen går en lång rak väg till ett väldigt populärt bad som ligger i stan. Här försökte våra nysvenskar och våra inhemska motorburna ungdomar köra så fort som möjligt helst utan ljuddämpare på bilen. Sen var det nog hela arabtoppen som spelades under natten, vet inte vilken som ligger i topp men lät gjorde det. MEN vi somnade i värmen till slut och sov gott till söndag och då kände vi att det var ju faktiskt helt ok så vi tog en natt till innan vi skulle susa vidare mot Dalarna och vår camping vi bokat. Eftersom vi stod ett par 100 meter från badet så föll det sig naturligt att ta en sväng och svalka sig.

Västerås hamn, ställplats
Västerås hamn, ställplats

Måndag kom och nu var vi klara med Västerås och ljudmattan vi levt i under två dagar. Fast det vart ingen längre tur, vi skulle till Trångfors smedja, en annan favorit vi har på vår lista. Ligger några km norr om Hallstahammar och när vi kom var det bara en bil till där. Det fyllde på under dagen och på kvällen var det åtta husbilar där. Trots det enda som erbjuds är torr WC så är det väldigt populärt.

Trångfors smedja
Trångfors smedja

Här träffade vi på ett äldre par (65+) som villigt erkände att dom inte skulle ta vaccin mot Corona och sen försökte dom missionera för mig o sambon varför man inte skulle ta yada yada…..Vi tycker det är upp till var och en men att sedan försöka få andra att inte ta vaccinet, håll det för er själva. Vi har alla en egen vilja och val. Så vill vi ha restriktioner resten av livet så kan vi anamma dom här två. För övrigt så var det väldigt trevligt att parata med dom eftersom dom brukar vara nere i Spanien över vinterhalvåret så vi pumpade dom på info eftersom vi på sikt ska göra det själva. Dock inte i år det finns det varken tid eller pengar till. Men det är ett klart alternativ om några år.

Natten var lugn förutom ett mindre åskväder med regn som passerade men på tisdagen var det återigen varmt och soligt. Efter jag jobbat klart styrde vi mot Ängelsberg som har ett bruk mitt i Västmanland, Engelsberg bruk som av naturliga själ är stängt nu. Men det skulle öppna inom kort om jag förstod det rätt. Dock var det dåligt med ställplatser där så vi vände ned till Virsbo en liten by där det föredömligt nog låg en ställplats bara 20m från ICA ! Perfekt för då kunde vi komplettera lite av det vi saknade.

Engelsberg bruk
Ståltjuren från Avesta Steel
Engelsberg bruk

Fortsättning följer…..

Publicerat iResa

2 kommentarer

    • Jag vet inte varför bilderna saknas, det gör det för mig med men så byter jag webbläsare och då finns bilderna där ?

Kommentarer är stängda.