Hoppa till innehåll

Midsommar II

Man ska inte ha bråttom då kan det bli fel ! Men ja det har tagit lite lång tid från förra inlägget och det handlade ju om resan till Horndal där vi skulle fira midsommar. Så efter vi vart i Virsbo en natt på deras lilla ställplats så körde vi vidare och hamnade i Smedjebacken nere i hamnen. Det var en alldeles lagom stor ställplats med 8-10 platser, inklusive ett servicehus med dusch och WC för det facila priset av 200:- ink el. Nu är inte Smedjebacken någon större metropol men det passade oss utmärkt så vi trivdes bra där. Kom några bilar till under kvällen och så hörde vi självklart den motorburna ungdomen som drog genom stan i sina försök att skaffa sig tinnitus med tanke på volymen i bilarna. Vi tog en cykeltur genom stan och tittade på diverse sevärdheter, ställplatsen ligger nere i hamnen så där är det alltid liv och rörelse. Dessutom gränsar den till ett stålverk tror jag det var ! Så lite liv var det men inget som störde oss. Satt ett trevligt finskt par som vi pratade en del med då vi parkerade. Dom åkte en herre jösses Concord men var trevliga för det 😉 Det som var lite roligt var att det fanns ett par riktigt stora båtar och jag funderade vad dom gjorde i den här sjön. Men det visade sig att genom ett kanal och sluss system så kunde du ta dig ända ner till Mälaren och sedan var det bara rakt ut i Östersjön !

Smedjebackens småbåtshamn
Smedjebackens småbåtshamn

Dagen efter så var det dags att bege sig mot Horndal på riktigt. Vi skulle träffa våra kompisar Per & Maria från Laxne utanför Mariefred och Marie Louise som bor i Avesta precis bredvid Horndal. Vi hade gjort upp om att ses vid Dalahästen som ligger i Avesta. Marie-Louise hade vart på campingen innan i Horndal och rekat så hon tog täten ! När vi kom fram så visade det sig vara en liten pittoresk camping med full service av det mesta. Saknades dock restaurang men det hade vi själva med med tanke på all mat i våra kylar ! Vädret var helt ok, varma dagar och kvällar, ja förutom midsommar afton då det självklart skulle regna en stund mitt på dagen. Givetvis då jag och sambo Annika var ute på cykeltur för att köpa Maizena mjöl till jordgubbstårtan jag skulle baka. En tradition sedan flera år tillbaka, med jordgubbar och äkta vaniljkräm. I år var jag dock lite wild and crazy och la till ett lager med lemon curd som gjorde succé. Tårtan vart både söt och lite syrlig. Vi hade bokat tre dagar och föreståndaren som hade utbred stockholmska dirigerade med fast hand o glimten i ögat alla som kom till campingen. Oss hade hon planerat in så vi fick som ett eget litet läger eller som en borg där vi kunde hålla till och ha det lite privat samtidigt. Mycket bra tänkt. Vi var två husbilar och Marie-Louise hade en liten stuga inom vårt område.

Midsommar på Horndals camping
Midsommar på Horndals camping

Firandet i sig avlöpte enligt plan med stor brunch mitt på dagen och så självklart tårtan och campingen firade med barn o stång mitt på dagen och på kvällen var det rätt lugnt o städat, var väl någon som stack ut med lite högre musik men alla följde nog reglerna med att det skulle vara tyst 23:00. Mycket barn och husdjur på campingen. Fanns även ett trevligt bad med stor sandstrand. Kontentan av det hela är att hit kan vi tänka oss komma tillbaka, det ligger 22 mil från Nyköping så det är ingen längre körsträcka heller.

Midsommar på Horndals camping
Midsommar på Horndals camping innan tabberaset !

Efter midsommar så var det dags för sambo Annika att börja jobba heltid på sitt jobb som semester ersättare, så vi tog oss hem på söndag. Jag jobbar som vanligt på distans det vill säga där jag befinner mig för stunden. Finns det Internet så kan jag vara vart som helst. Helgen efter midsommar så skulle jag ut med mina två döttrar på en helg tur. Så vi startade på fredag veckan efter midsommar med att jag packade in dom här i Nyköping dit dom kom med tåg och buss. Sedan åkte vi raskt ned till färjeläget vid Kvarsebo där det finns en fin ställplats dock utan annan lyx än WC då caféet är öppet. Där stod vi första natten och hade hur trevligt som helst och ungarna, nåja dom är ändå 20 och 31 år gamla fick prova på husbilslivet för första gången på riktigt. Lördagen hade jag bokat en plats i Valdemarsvik nere i hamnen och resan dit gick via Söderköping där vi stannade till och tog en glass ! Oväntat va 😉 dock inte på glassrestaurangen utan på en bakficka dom hade. Glasspriserna i Sverige skiljer sig en del. När jag och sambon var på väg norrut i maj så kvistade vi in i Norrtälje och där tog vi en bägare med två kulor. Pris 60:-. En likadan bägare i Söderköping som är något av ett mecka för glassälskare kostade bara 36:- så det är en viss skillnad. Men har man monopol så har man o kan sätta priserna som man vill.

Valdemarsvik var en trevlig upplevelse, vi hade tur med vädret hela helgen så även här. Varmt och skönt hela dagen och mycket husbilar och folk att titta på. Ställplatsen ligger precis nere i hamnen även här och det finns ett väldigt trevligt och fräscht servicehus precis bredvid ställplatsen där du har allt. Gångavstånd till ICA och bageri och på natten det sedvanliga oljudet av motorburen ungdom. Kom en jävla knäppgök kl 01:30 och ställde sig och spelade Arvingarna för hela Valdemarsvik nere i hamnen. Ungarna höll på gå bananas men jag tänkte att troligen kommer någon i byn att slå ihjäl honom snart om han inte slutar. Det tog ca 10-15 minuter så tystnade han, sen om han vart kastad i sjön eller bortkörd vet jag inte !! Söndagen startade vi hemresan ganska tidigt för att passa bussar och tåg från Nyköping för ungarnas del. Dom var nöjda och jag var nöjd med resan och nu var det dags att se fram mot jobb igen på måndagen.

Publicerat iResa

En kommentar

  1. Gunnar Hållander Gunnar Hållander

    Bilder, bilder vafför får inte morbror några bilder i sin icke appel-padda?

Kommentarer är stängda.