Hoppa till innehåll

Hjo-Helsingborg-Åseda-Norsholm-Nyköping

Efter vår lilla shopping sejour på Hem&Hobby i Hjo så drog vi vidare ned mot Örkelljunga. Husbilen ska ju fortfarande in på garanti service och få en hel del fel fixade samt lite som vi också beställt. Min tanke var att om vi ger dom garanti listan och samtidigt beställer lite tilläggsjobb så blir det en winwin situation för oss alla. Men vi var ju inte framme ännu så efter vi vart i Hjo fortsatte vi söderut och vi gjorde allt vi kunde för att slippa åka mtorväg. Det är så tråkigt och enformigt så vi väljer ogta att ta bort motorväg på GPS:n och det fungerar till 98% ibland går GPS:n bananas men det får man räkna med. Vet ingen GPS som ännu vissar rätt väg alla gånger. Sista natten innan Örkelljunga så hittade vi en kanon ställplats i Hillerstorp, mitt i den lilla stan fanns det plats för tre kanske fyra husbilar om man inte var allt för hård på 4m regeln. Precis bredvid ställplatsen som är nyanlagd eller renoverad så fanns ett nytt servicehus och bredvid kunde du tömma gråvatten. Bästa av allt var att det var en bryggförening eller liknande som stod för allt och det var friviligt att lämna ett bidrag. Vi tyckte det var värt 100:- och vi kommer återvända då vi är i dom krokarna igen. Ställplatsen ligger precis bredvid en liten lokal å som rinner ut i en större sjö som jag glömt namnet på 😉 Här fanns en hel uppsjö små plastbåtar så uppenbarligen kunde man ta sig en bit sjövägen. 200m var det upp till lokala ICA så det fanns allt man önskade.

Hillerstorp ställplats
Hillerstorp ställplats
Hillerstorp ställplats

Sista natten stod vi på ställplatsen utanför Bengt i Örkelljunga, kostar 50:- för oss förmånskunder som handlat husbil av firman. Den lämnar allt övrigt att önska, nära motorväg med vägbuller är väl det värsta. Det bästa är att du har all service du behöver som tömning av grå och svartvatten, påfyllning färskvatten, samt ingår det el. På onsdag 2 juni när vi lämnade in bilen så hade det tillkommit en del fel, typ låset på kylskåpet hade gått sönder så vi låste med e n mejsel, sen var även låset till gasolkofferten trasigt. Vi nämnde detta och dom tog upp det på garantilistan. Grejen är den att vi mailade in en lista den 11 april med alla fel eftersom den dagen gick garantin ut. Så att vi la till lite var bara som info. Proffsiga som dom var så fixade dom även dom felen med låset. Båda bytes ut. Bästa var att dom fixade en gasläcka vi inte upptäckt ! Det påpekade dom lite försynt och vi vart jätteglada för det kunde slutat med en eldsvåda som inte vart hälsosam. Dessutom så hittade dom fel på bromsarna fram så där vart det ny bromsslang och justering och smörjning. På det stora hela så är Bengt i Örkelljunga ett fantastiskt trevligt företag att ha att göra med. Tar sig tid för oss som kunder förklarar lyssnar försöker på alla sätt hjälpa till. Vi kan varmt rekommendera dom om ni går i husbilstankar.

När vi bokade servicen sa vi att vi ville ha en lånebil eftersom vår bil skulle vara inne tre dagar så vi hade bokat hotel i Helsingborg. Och jodå vi fick en Volvo v70 som gick skapligt, bara det att när den drog på så vart det ett svart moln bakom oss. Nåja vi tog den o lämnade ett Örkelljunga som inte har mycket för turister. Hotellet i Helsingborg låg precis vid Kärnan mitt i stan och var helt otroligt bra. För det facila priset av 1700:- för två under två nätter fick vi ett dubbelrum ink frukost. Helsingborg som stad var kanon och vi turistade en hel del, tog en sväng på strandpromenaden som ”bara” var 1,5km, vart en liten pubrunda, åt gott ute på kvällarna etc. Måste bara få göra lite reklam för Urban sushi som vi åt på sist kvällen. Jag är ingen stor älskare av sushi men det funkar. Den här restaurangen var snäppet värre, det fanns först o främst en trevlig kock/ägare som brydde sig om kunderna och pratade med dom om vad dom ville ha. Han rekommenderade oss att ta en 30 bitars meny för 295:- och ok det kan vi testa det blir ju nästan så mycket för två i alla fall. Vi lät han skapa på fri hand vad han ville servera och det vart så bra så vi fick nog mer än vi beställt eftersom han sa att han tappat räkningen ! Han kom ut med en bricka med sushis smakfullt upplagt och som var så j-a goda så wasabi och soja var helt onödigt. Jag tar alltid det till sushi här hemma men det här var snäppet bättre än det vi köper i Nyköping eller Gnesta 😉 Vi år andäktigt och allt var så gott och mätta blev vi onekligen. Är ni i Helsingborg så gör ett besök hos Urban sushi.

Kärnan och vårt hotel direkt till höger
Strandpromenaden 1,5 km
Helsingborgs hamn
Ops vart visst en tur till Mölle också !
Urban sushi

Hemresan gick genom Småland och vi bode på Åseda camping en natt, lugnt och stilla ja eller kanske inte ! Efter vi plockat ut husbilen, betalat för vårat beställda arbete så skull vi hem till Nyköping. VI startade och kom till Åseda camping där vi fann för gott att stanna över natten. EN enkel kommun camping med dom vanliga attiraljerna, lite eftersatt under håll men väl fungerande. På kvällen när vi satt o slö surfade och tog en öl så skulle vi på WC. Eftersom det var 2330och vi endast var 4 gäster på campingen så valde vi att bara stänga och promenera till toan. När vi kom tillbaka så skulle jag öppna dörren men slant på handtaget så det vart en halvmesyr, och tro det eller ej så gick dörren i baklås ! Halv tolv på natten på en camping mitt i ingenstans och nycklarna på insidan ! Nu var göra råd dyra hur löser vi detta ? sambo Annika som är praktiskt lagd hade en ide om att bryta sig in eller knäcka en ruta. Jag var dock inte av samma mening, vi satt lite illa till men nog borde vi testa inte annat innan vi gav upp. Till saken sa tilläggas att bagaget var öppet och där fanns alla verktyg, som jag inte hade nytta av just då ! Ok jag kunde bryta ett lås men det skulle kosta satan att fixa igen. Då kom jag vi på att vi hade ju gasolluckan öppen ! Men sen då ? Vi undersökte hur det såg ut och ja man kom direkt upp i en av sofforna men såklart så stod ju tidningsbacken på just den soffan och den var ju ny fylld från morsan i Norrland ! Vi försökte på olika sätt att komma på hur vi skulle ta oss in. Men så till slut fick jag tag i ett hörn på dynan och drog allt vad tygen höll för att få ner tidningslådan från soffan och se det lyckades. Samtidigt hade sambo Annika hitta ett brytjärn vi kunde använda oss av så med gemensamma krafter fick vi bort tidningslådan, kunde vicka bort bordet och sen tack vara att sambon är så liten och nätt så kunde hon krypa upp genom soffan bakvägen och se där var hon inne i husbilen och kunde öppna dörren ! Vi var inne och slapp sova i garaget utan madrasser !

Åseda camping

Färden gick nu vidare mot Norsholm där våra fd grannar från ön stod. Vi hade aldrig vart där eller på kapten Billes som ställplatsen heter också. Kom fram efter ännu en dag i varmt väder och hade en trevlig kväll ute där vi satt och funderade på framtida resor. EN trevlig pittoresk ställplats precis bredvid Göta kanal så det var ju två sorters campare där, husbilar och båtägare ! Dagen efter så satt vi kursen mot Nyköping och hemmet. Var bara åtta mil kvar så det var gjort på drygt en timma så stod vi hemma efter en 330 mil lång turné som gick från försommar till tidig vår till försommar igen nere i Skåne och så hem till Nyköping.

Publicerat iResa

En kommentar

Kommentarer är stängda.