Hoppa till innehåll

Lärpengar

Senast uppdaterat den 5 september, 2022

När vi kom fram till vårt mål på fredagen så hade vi sett ut en enkel men fullt funktionell och dessutom ny ställplats i byn Veurne. Nu var vi på plats vid kusten och vi var rätt sega efter fredagens dagens körning i 28-29 graders värme. När du kommer fram så går du in i en liten kiosk med en dator och ett helt värdelöst gränssnitt där du ska skriva in det mesta förutom skostorlek. Visade sig att det fanns en sida på nätet som var mycket mera användarvänlig! Priset är 160:- och då får du allt som behövs ink kod till en toppfräsch WC i idrottsanläggningen tvärs över.

Ställplats Veurne

Fanns tydligen en dusch också men lämnar osagt hur den fungerade. Av kommentarerna på park4night så var det si och så med öppettiderna där. Detta är en ställplats i kommunal regi och som det ser ut helt ny, platsen i sig omfattar minst 30 st som står på hålig betong där det växer gräs mellan. Har en klar potential att bli riktigt bra då det är grönt och fräscht.

Servicehus med WC, inte glamoröst men fräscht

Här parkerade vi upp som sagt och bara slappade vi var rätt sega efter körningen i värmen. Dessutom drog det ihop sig till oväder, åskan mullrade och det kom små skurar då och då vilket gjorde att luften vart om än fuktigare! Planen för kvällen var att bara vara och inget annat. Annika tog cykeln och försvann ner på stan för lite shopping och jag softade och skrev i husbilen. Eftersom fylldes platsen på och vi fick tre Belgiska plåtisar till grannar på behörigt avstånd. Där var det lite mer livat och när mörkret kom drog dom ned på stan till en festival som pågick i helgen. Vi hörde den ända upp till ställplatsen så det var nog lite livat och drag på stan. Vi hade letat fram en camping några km från där vi stod och bokat den från lördag tilltisdag då vi åker vidare mot Brugge.

Pannkisar till frulle

När vi vaknade igår lördag så var det en sval morgon som vanligt. Idag var det dags för pannkakor till frulle! Blir lite enahanda med mackor så jag steg upp och vispade smeten och sedan hade vi kallas! Vi chillade (tog det lugnt) och gjorde inte många knop på hela förmiddagen. Det ingick ju WC och koden stod på kvittot så när jag var på väg ner till WC såg jag att det var utcheckning senast 1100. Nu var klockan redan 1330.

Nåja på kommentarerna på park4night så stod att det var ok att stå till 1700 så jag vart inte så orolig för det. Tyckte det var en skum tid att checka ut på en ställplats med bara 6 bilar av 20 på. Nåja vi började plocka ihop och när vi var klara och skulle iväg runt 1500 så kom vi inte ut!!! Hur vi än försökte blippa så ville inte bommen öppna sig. Det var bara att inse vi var tvungna att betala en natt till för att komma ut. Var surt att kasta ut 160:- till bara för att få upp bommen, så den platsen vart väldigt dyr…..

Stranden

Nu står vi på en hyfsad camping i en liten stad som heter Koksijde. Ligger bara 6km från ställplatsen. Var dags att stanna till ett par dagar och bara njuta av tillvaron och semestern. Igår eftermiddag cyklade vi ner på stan, ca 2,5 km från campingen och sedan tog vi en promenad på stora gågatan som slutar nere vid havet!

Äntligen hav och vatten igen! Tröttnar aldrig på vara nära vatten. Inlandet i all ära men det är havet som jag vill vara vid. Här är en livekamera från Youtube som visar stranden, rätt stor kan man säga och tvärs över ligger England på ett par mils avstånd. Vi strosade runt och tittade på utbudet av restauranger så klart, och klädaffärer. Roliga var att då det mesta stängde runt 1800 så vart det helt dött i stan! Antagligen gick folk hem fixade middag och sedan ut på galej på kvällen igen. Vi valde dock att stanna hemma och bara vara. Idag söndag är en ren slappardag. Vi har tvättat, kunde behövas efter 2 veckor på rull! Och städat lite, troligen blir det stranden lite senare i eftermiddag. Vattnet var dock rätt kallt, mellan 19-20 grader. Som hemma i Sverige ungefär. Sedan kan det hända vi äter ute idag igen, lite sugen på Moules Frites (pommes med musslor!)

Vi ser väldigt lite svenskar, dom sista var en bil på campingen i Köln som tältade en natt. Även på stora vägarna är det dåligt med svenska bilar mot tidigare år. Å andra sidan så brukar vi ju starta semestern den här helgen och köra söderut under sep-okt. Sedan har nog inte lämmeltåget till Spanien startat ännu, det dröjer no ett par veckor till så det kan ju ha sin förklaring. Vad som är roligt att se är att både i Tyskland och Belgien nu så är det mera yngre som åker husbil. Hemmavid så är det ju en stor dominans på 65+ så det verkar som yngre har hittat ut också eller provar nya former av camping. Ser också galet stora tält, inte glamping tält men snudd på. Det är mer utbrett här än hemma att tälta och det har säkert med klimatet att göra.

Pizzakväll med Belgisk öl, gott!

Camping vs. Glamping?

För vissa innebär camping att åka ut till naturen med ett litet tält, sovsäck och liggunderlag, äta burkmat, kanske grilla korv och marshmallows över en öppen eld, för att sedan gå och lägga sig till det knastrande ljudet från elden och surrande myggor i örat.

Det är ett sätt att campa. Sen finns det Glamping, stora tält, sköna sängar och rejält med takhöjd. Helt enkelt en lyxigare variant av camping.

Vad är glamping?

För att förklara begreppet glamping är det ett sammanslaget ord, glamorös + camping. Det handlar enkelt om att kombinera upplevelsen av att vara i naturen med bekvämlighet och det där lilla extra för att höja upplevelsen. Det involverar oftast stora och rediga tält, tjocka madrasser, mysig inredning och god mat.

Hur skiljer sig glamping från camping?

Den stora skillnaden är bekvämlighetsnivån, vilket kan variera beroende på om du bokar en all-inclusive glamping som erbjuder en spa-liknande upplevelse eller om du skapar din egna glamping upplevelse genom att investera i det du behöver för att du verkligen ska känna dig som hemma i ditt glampingtält.”

Publicerat iBlandat

2 kommentarer

  1. Gunnar+Hållander Gunnar+Hållander

    Glamping, godaste magistern, nu lärde du mig ett nytt ord och lärpengar får vi betala livet ut. Väldigt bra du är på att berätta och hitta intressanta detaljer i grått vardagsliv….

  2. JoY JoY

    Ja det kan man kalla läropengar, nu vet ni hur det går till, ifall det blir flera bommar som ni ska förbi. Härligt med havet och en lång sandstrand.

Kommentarer är stängda.