Hoppa till innehåll

Königswinter

Senast uppdaterat den 5 september, 2022

Vi lämnade Köln mätta på upplevelser och nu hade vi planerat och funderat och kom fram till att Belgien har vi ju bara susat igenom som snabbast för ett par år sedan. Vi hade vart i Paris och Normandie och på hemväg via fruns dotter i Haag så drog vi rakt igenom Belgien. Men innan vi kunde lämna Köln så skulle vi till Königswinter, en liten by ca 4 mil söder om Köln. Där finns Drachenfelsbahn, en bergbana som tar dig upp till slotten Drachenfels. Banan är 1500 meter och du åker eldriva mindre järnvägsvagnar. Kostar 120:- T/R men du kan ta en enkel upp och gå ner eller tvärtom. Ser du stigningen vid start så tvekar du inte att köpa biljett upp!

Drachenfels banan

Vår vana trogen så körde vi fram i äckligt fuktvärme som gjorde att du svettades trotts det vara moderata +22 ute. Parkerade husbilen på anvisad plats. Synnerligen bra ordnat med husbilsparkering och du skulle nog kunnat sova över där om det var nödvändigt. Promenerade fram till biljettluckan och insåg att vi inte hade munskydd så vi fick vackert gå tillbaka och hämta dm i husbilen. Nu tog vi med cyklarna istället då det var en kort bit bara till banan.

Drachenfels banan

Efter vi vart upp på toppen så tog vi kurs mot Belgien men klockan hade runnit iväg och trafiken var tät så vi omgrupperade snabbt och körde bara 7 mil innan vi stannade för natten i Zülpich en mindre stad några mil väster om Bonn. När vi närmar oss Zülpich så tänker jag att ”hmm ser bekant ut men när var jag här då, måste likna en annan by”. Kör fram till ställplatsen och inser då att jomen visst här var vi 2019 också på genomresan till Haag. Allt var sig likt så vi betalade 100:- för platsen och då ingick el och det vanliga med tömning och så. Var en varm och skön kväll och vi var ca 8-10 husbilar på plats. Bakom vår husbil så hittade jag rejäla björnbärssnår som var fulla av mogna björnbär så jag plockade lite vartefter jag gick runt då och då. Dom är så goda.

Zülpich

Natten var lugn, lite trafik på vägen utanför men annars tyst och stilla. Dagen efter typ igår 1 sep var det dags att rulla vidare igen. Det rullade på bra och vi kom drygt halvvägs in i Belgien innan vi tog kväll på en synnerligen trevlig ställplats i byn Floreffe. Den var perfekt med åtta platser och det fanns vatten och el och tömning till det facila priset av 70:-. När vi kom var det bara vi men vartefter dagen gick så fyllde det på och runt 2100 var vi fembilar där. Allt hade vart perfekt om det inte var för att det gick en rätt hårt trafikerad väg precis bakom ställplatsen. Det vart som aldrig helt tyst utan kom alltid en ny bil. Så vi sov lite si sådär i natt. Upp med tuppen eller njaaa runt åtta var vi på benen men med vår vanliga rutin med långfrulle så rullade vi vidare mot kusten idag. Som vanligt höll jag på säga så var det 28-29 grader varmt och som vanligt satt vi i husbilen och körde.

Floreffe

Fast först startade vi med att åka till Charleroi och skulle köpa WC medel som hade tagit slut. GPSn hittade dock ite så jag körde med Google mapps. Alltså Google mapps snacka om nödlösning, hur i fridens namn kan man navigera efter den i Europa ? Den ger den mest nödvändiga infon, men inte mera. Självklart så hamnade vi helt fel och var tvungna att vända och det var lite trixigt att köra i stan med 7,5m husbil. Men vår utmärkta Sygic Truck GPS höll oss som vanligt på vägar där vi kom fram. In och shoppa lite och tittade även på en intressant plåtis en Bürstner Eliseo, en av få plåtisar med långbäddar där även jag med mina 198cm kan ligga raklång. 

Bürstner Eliseo

Efter den lilla men tidskrävande avstickaren så var det full gas ut från stan och tog sikte mot kusten och en ställplats där vi står ikväll fredag, Veurne, Nordstraat. Haft resans andra regn ca 30 minuter höll det i sig men luften vart lite fräschare faktiskt om än fuktigt. Imorgon lördag har vi bokat en camping och blir där tom tisdag då vi ska vidare till Brugge innan vi motvilligt kommer vända hem igen.

Zülpich

Nackdelen med Belgien som vi upplevt i två dagar är att då du kommer av motorvägarna och hamnar på mindre vägar genom förorter och småstäder är att vägen är av cement. Jag hatar att köra cementväg och tro mig det vi kört här idag och fått testa vad som sitter fast eller inte det finns inte. Sista tre milen var bara betongväg. Allt skramlar runt i husbilen och man undrar när den ska trilla i småbitar!

Publicerat iBlandat

4 kommentarer

  1. Gunnar+Hållander Gunnar+Hållander

    Mkt bra att man slipper vara med på alla jobbigheter, (jag är fyra decennier för gammal!) men säkert har ni mkt trevligt och dessutom är det ju bara färjetider som jagar er så lite semester är det nog. Vi har varit i Avaträsk hos din mor i dag…..

  2. JoY JoY

    Ni får då se extra mycket då eran GPS gör lite som den vill verkar det som, inte så roligt alla gånger. Fast det brukar lösa sig och man kommer fram, om än lite stressigt under tiden.
    Björnbär är gott, vi har två buskar som ger väldigt mycket bär.

    • Jo ibland så är den lite lynnig! Men på det stora hela så gör den jobbet utmärkt. Bäst av allt är att du lägger till storleken på husbilen. Då tar den med bara vägar som vi kan köra på. Ok vi kanske tappar något på ett eller annat ställe men det gör ju inte så mycket, finns alltid något annat att se!

Kommentarer är stängda.