Hoppa till innehåll

Bye Bye Belgien!

Så vart det slut på dagar på campingen vi bodde på i Belgien. Vi hade kunnat stanna längre men vi kände igår kväll att ”nej nu får det räcka med Belgien”. Campingen har inte heller lämnat några större avtryck, man får det man betalar för….Belgien har inte gjort något större avtryck på oss och risken finns att vi i fortsättningen bara har det som transitland beroende om vi ska ned till Frankrike eller liknande.

Gårdagen den sista i Belgien var varm, det regnade och var lite åska natten mot igår men sedan vart det gråväder men 24-25 grader i alla fall. Annika och jag är ju fascinerade av tidvattnet så vi hade tankat ner en app som visade då det var som högst och som lägst. Så igår drog vi ner till stranden ni sett på tidigare bilder med fika och dynor att ligga på. Nu skulle vi kolla tidvatten. Det skulle vara som lägst 1515 igår och ja det var väldigt långt ut till vattnet och det var väldigt långgrunt. Men klart godkänd temperatur. Det som var lite jobbigt var salthalten som var hög i vattnet och som gjorde att det kliade på hela kroppen efter vi vart ner o badat. I alla fall på mig, tog en dusch på kvällen och då kände jag inget så det var saltet som ställde till det. Bäst vi låg där på stranden så kom två skolklasser och hade någon form av feriedag. Rakt bakom oss kanske 50 meter så huserade dom och vips så kom dom springandes och skulle ned till vattnet för att kolla krabbor tror vi. Jag som precis skulle byta blöta badbyxor till short igen fick vackert avvakta. Klär inte av dig naken hur som helst, vill inte skrämma dom små liven, muhahahahaha. Efter vår strandsejour så cyklade vi hem igen och tog det lugnt eftersom vi skulle börja rulla idag.

Små ställplatser, backat in i busken

På kvällen satt och sammanfattade semestern så här lång och kom fram till att nu är det dags att tänka om lite på våra resor. Vi har sedan 2017 åkt husbil på semestrarna, första året så drog vi upp till Treriksröset hem genom delar a nord Norge! och året efter vart det ju Kroatien efter det så var vi till Normandie och Coronaåret 2020 vart det Sverige etc. Hur som pratade vi lite om hur vi åkt och hur vi åker när vi är ute. Första åren hastade vi nästan runt för att se så mycket som möjligt, vilket gjorde det inte vart någon direkt avkoppling. Sedan har vi lugnat ned oss lite för varje år men det har fortfarande blivit en hel del mil. Vi har snittat på ca 500 mil per gång. Det är mycket mil, väldigt mycket om du tänker du åker en stor ofta lite bullrig skramlande husbil som inte går så fort typ 90km/h. Tror att förra året vart värst då vi hade 25 kördagar av 30 möjliga!

Gårdagen funderingar ledde fram till att vi ska i framtiden/nästa resa satsa på ta oss fram till ett mål ganska direkt. Offra ett par tre dagar på köra för att sedan komma fram till en bokad camping där vi kan ligga stilla en vecka eller två eller mera och sedan kanske tar en vecka i en storstad. Sedan kan man ju avsluta med ännu ett ställe typ stad eller strand innan man sista veckan kryssar hemma igen mellan olika städer och sevärdheter.

Massor av vindsnurror har vi sett. Här tas ingen större hänsyn vart dom står, dom bygger bara upp ett gäng.

 I år har vi faktiskt försökt att göra det lite grann men inte fullt ut. När vi kom till Tyskland så åkte vi till Rerik ett par mil från Rostock där vi bokat tre dagar. Sedan bar det av söderut igen vi skulle var tanken ned till Dijon, åka med vädret som var och fortfarande är helt ok. På vägen ned så hann vi fundera ett varv till. Det var långt och kostar diesel idag så då vart det Köln istället för Dijon. Köln där har vi aldrig vart tidigare och det är en storstad med en massa sevärdheter.  Sen så har vi kryssat mellan olika tyska städer innan vi kom fram till att Belgien verkar ok, så får det bli.

Där lämnade vi idag och nu står vi i Holland i en liten by som heter Berlicum och vi är på väg hem med ganska raska steg nu. Vi enades om att det faktiskt är ok att bryta semestern redan för att åka hem och börja fixa med huset vi köpte i juli men knappt hunnit vistas i pga det vart fullt ställ hela tiden. Juli fram till semestern innehöll köp av hus, fix av lgh till försäljning, vårt eget bröllop och så ut och husbila i Europa! Vi är rätt mätta på det mesta och nu tänker vi att vi kör hem under ett par dagar och så kan vi semestra och börja boa in oss i vårt hus!

Kvällens ställplats i Berlicum

Det tog emot att förlika sig med tanken men det försvann rätt fort i morse, det enda som stör lite är att vi lämnar värmen nu och återvänder till kyligare dagar. Ikväll har vi suttit ute i 25 gradig värme och det var som mest 28 grader under eftermiddagen. Dock ser vi ju på vädret att det blir svalare även här nere men inte så snabbt som Sveiger kyldes av! Men vad spelar det för roll egentligen, vi har haft vår beskurna del av värmen och helt ärligt +30 dagarna i ända vad gör du då förutom ligger på stranden. Varken jag eller Annika är strandfolk, möjligen kan vi bada och chilla två timmar men sedan räcker det. Har aldrig förstått hur man kan ligga o dra i solen 7-8 timmar per dag veckovis. Men det är vi det, ni andra har säkert andra tankar och gör som ni vill!

Majs och måne ikväll
Publicerat iBlandat

3 kommentarer

  1. Bussen som braka Bussen som braka

    Välkomna hem! Inte så illa här med temperaturer – idag runt 20 grader o sol! Klar och hög luft! Så skönt jämfört med kvav o fuktig luft! 😊

  2. Gunnar+Hållander Gunnar+Hållander

    Mycket intressanta funderingar du/ni har och oj va förståndiga ni är som är ute och rör på er med de möjligheter ni har…. ”men oj varför gjorde vi inte det eller de när vi hade möjlighet”…..

Kommentarer är stängda.