Hoppa till innehåll

Regnet det bara öser ner……

Alltså hur mycket vatten finns det bland molnen ?! Frågan är berättigad efter dagens väder där det har regnat sedan halv åtta i morse då vi startade från Osnabrück och nu står vi några mil norr om Hamburg. Det regnade galet mycket ett tag i dag på autobahn, typ så man måste sakta ned farten. Hur lätt är det då när lastbilarna fortfarande ligger på i runt 90km/h? Min taktik för idag var att ta rygg på en lastbil, då trycker han undan vattnet och jag kör relativt säkert bakom honom! Det här är vår första riktiga regndag på hela semestern och det märks att det är en omsvängning i vädret nu. Kylan gjorde att jag i morse tog fram vintershortsen!! Tjockare jeans shorts, våga vägra långbyxor. Vi stod ju i Barlicum i tisdags och fortsatte igår till Winterwijk där Obelink ligger. Intressant par som vi träffade i Barlicum, hon hade tydligen jobbat på Ericson vad jag förstod. Hon var delaktig i framtagandet av 5G systemet för mobiler och nu var hon allergisk mot strålningen från mobiltelefoner. Alltså jag har lite svårt att ta sånt på allvar men det kanske stämmer, att vissa är känsligare än andra. Dom visade dessutom upp bilder på henne hur hon ser ut efter att ha vistats i 5G fält, ingen vacker syn.

Regndag

Det är tredje året vi passerar varuhuset Obelink så det får väl snart räknas som tradition. Här är det så galet stort och fullpackat med allt från glödlampor till nya husvagnar för campare och husbilsåkare. Sanslöst mycket man inte har en aning om man hade behov av men när man kommer ut så har vi ändå köpt på oss en ansenlig mängd varor. I år fick det bli en del plastglas, termometer till Omnia ugnen, lite packmaterial, magnetiska dödavinkeln skyltar för körning i Frankrike etc. Det är även ett välkommet avbrott i körningen. Efter det så fortsatte vi i tryckande värme vidare till Osnabrück där vi fann för gott att ställa oss för natten. Ska inte köra hem för fort, måste låta det sjunka in att vi är på väg hem igen!

Liten del av parkeringen vid Obelink varuhuset

Dagens körning var lite tungt eftersom det regnade tokigt mycket och vi hamnade såklart i stau (kö) söder om Hamburg. Vart ståendes ca 1 timma vilket får anses som bra eftersom det är så många vägbyggen hela tiden. Det ena tar slut så tar nästa vid. När vi närmade oss Hamburg tänkte jag att nu är det kört, här lär vi ju bli ståendes igen men se där hade jag helt fel. Det rullade på om än sakta då och då men det rullade och vi passerade på under en timma. Dessutom körde vi genom nya Elbetunneln som är hela 3325m lång. Jag och tunnlar har aldrig vart en bra kombination men det gick lysande även idag, i tog oss igenom utan att den rasade över oss ha ha ha. Spännande dock eftersom det står utanför alla tunnlar hur långa dom är men det missade jag här. Såg det skulle komma en Elbetunnel och vips så var vi på nedfarten!

Dieselpris Holland

Imorgon fredag fortsätter vi mot Sverige, jag har löst något som heter Bropass och som gör att jag kan susa igenom betalstationerna så dras summan från mitt betalkort. Det är väl sista stora prövningen om det fungerar eller om det blir stopp och jag kommer förorsaka trafikkaos på bron!

Publicerat iBlandat