Hoppa till innehåll

Hett som i…..

Vi åkte från vår camping i Rerik igår torsdag för att ta oss ned till Köln. På väg från campingen så hade vi sett att det låg ett IKEA varuhus och eftersom vi har haft dubbla boenden sedan vi köpte huset. Så har vi ju naturligtvis tagit in husgeråd från husbilen. Naturligt vis så glömde vi ju ta med det när vi hastade iväg i tisdags, och det var rätt uppenbart när vi skulle äta med Monica & Janne i Trelleborg. Det saknades sax, knivar, stekpanna etc. Så vad är väl bättre än att slinka in på IKEA för att köpa lite nytt. Tyvärr visade det sig vara ett magert sortiment mot det vi hittar hemma på IKEA, men vi fick i alla fall tag i stekpanna, kastruller, sax men inga bestick så vi saknar fortfarande knivar. Ja just det ja kaffekoppar borde vi ha också men det tänker vi att vi köper när vi hittar några snygga i en turistfälla.

Kände redan då vi klev ut på IKEA parkeringen att %&¤# vad det var varmt då, sådär tryckande värme och även brisen var het. Men vi shoppade loss som sagt och avslutade självklart med lunch, köttbullar och mos! Varför inte då vi var på IKEA. Därefter startade vi vår Sygic GPS och siktade in oss på Köln. Det var drygt 60mil från Rostock ned så nu var det bara 58 mil kvar. Tänkte först att vi kör småvägar och sorterar bort motorvägar/autobahn. Tänkte genast om eftersom det skulle bli en sån galen omväg på flera mil så ut på autobahn och det flöt på bra i ca 45 minuter. Sedan var vi less och valde bort autobahn och fick istället en tur ut på landet.

Tyskland består av otroligt mycket byar som ligger relativt tätt efter vägen. Mellan byarna i alla fall i norra Tyskland är det en lång rak allé, och då menar jag lång! Den kan vara 7-8 km innan du kommer till nästa by. Mellan byarna så odlas det majs, majs, och lite mera majs, Sen finns det potatis eller lök och så till sist blommor. Framförallt gladioler. Det vi slogs av när vi satt och körde är att dels är tempot något högre än i Sverige i trafiken. Mellan byarna är det 80km/h sedan när du kommer till en by så blir det 50km/h också 80 igen i all oändlighet. Det vi också ser är att all åkermark odlas det på, inte många åkrar som är i träda som hemma. Här är det odling efter odling efter….

Sverige har sina hus som är faluröda med vita knutar, oftast men det finns ju anat också. Men dominerande är det så. Tyskland är tegelbrunt och stort! Vi ser i varenda by samma mönster stora pampiga villor med välordnade trädgårdar och alla hus i brunt tegel. Finns endast ett fåtal trähus här nere.

Rüterberg

Så till sist hade vi fått nog av både värme och gasa 50-70-80-50km/h så vi tyckte det var dags att stanna för natten. Dessutom 30 grader ute blir 32-34 inne i bilen med korsdrag så vi var rätt sega. Nej vi har ingen AC i bilen men allt annat skrot du kan tänka dig 😉
Det tar tid att köra mindre vägar och trafikleder så våra 18-19 mil blir ca 4 timmars körning. Hur som fram med favorit appen park4night och letade fram en plats inom rimligt avstånd för ett avslut. Hittade Rüterberg mitt ute i vischan, men det blir bra tänker vi. Letar oss ned till ställplatsen som drivs av en familj som det visar sig är på semester! Finns dock en kille/man/gubbe i sin husbil som har bra koll på stället och som delger oss instruktioner vad som gäller. Bra då har vi koll kommer kosta oss 120:- kr för el, tömning grå och svartvatten, färskvatten samt få stå på deras går över natten. Passar oss ypperligt och så får det bli. Finns åtta platser och det tillkommer en stackare som cyklar och ska tälta. Beundrar cykelturister men kommer ALDRIG göra det själv.

Solnedgång över Elbe

När vi parkerat så är det absolute helt j-a vindstilla. Du blir svettig av att bara sitta på en stol! Det är galet varmt runt +28 hela kvällen och när solen går ned runt 20:30 så är det fortfarande +26 ute. Då plockar Annika fram vår portabla AC och så riggar vi upp den i husbilen! Genialiskt drag eftersom vi då får både kyla och torrt inne i husbilen! Sov som stockar hela natten fram till 0830 då vi frullade i sval morgonluft och tanken infann sig för en kort stund att jaaa idag blir det svalare…..eller inte! När vi startade kom solen och vips så var det 27-28 grader igen!

Bybild, frivilliga brandkåren i Rüterberg!

Det som var lite lustigt var att när vi tog en promenad ned till floden Elbe som rann bredvid byn så fanns det vissa små grönområden, men alla var nogsamt utmärkta med en skylt att det minsann var privat och att man skulle få böter om man överträdde gränsen. Lustigt nog var byn som en spökby, enda som hördes var en tupp som gal i tid och otid (mest otid!)

Rüterberg
Publicerat iBlandat

En kommentar

  1. Gunnar+Hållander Gunnar+Hållander

    Trevligt, trevligt men hett som i****, värmen får ni ha för er själva, vi har gråväderslördag och 19+ och det räcker sista dagarna i aug. Väldigt duktiga ni är på att berätta, bra flyt och lika intressant varje gång och absolut inga upprepningar tycker 421207-****

Kommentarer är stängda.