Hoppa till innehåll

Kurbad

På fredag så var det vidare färd ner mot Köln som gällde, tanken var att vi skulle vara framme på söndag senast. När vi vaknade på fredag i Rüterberg så var det fortfarande galet varmt ut, eller morgonen var bra med lite dimma och ljummen temp. Det ändrade sig snabbt då solen dök upp lagom tills vi skulle åka igen. Vår plan var att komma iväg i tid alltså före 1000 för att hinna köra lite innan värmen och solen försökte bränna upp oss! Så vi kom iväg runt 1030 och det blev återigen en dag då vi zick zackade genom Tyskland.

Många majsfält/lök/potatis fält senare så stannade vi i en by som hetter Bad Salzdetfurth. Byn låg mitt i mellan bergen i en dal så det var riktigt fint. När vi stannade så var det riktiga åskmoln runt om och det mullrade rejält. Så vi tänkte att japp nu kommer det bli regn och svalka……Nähä det blev det inte, utan ovädret drog vidare och släppte fram solen igen. Alltså sol och värme ingen fara men den här tryck värmen vi haft några dagar suger all energi ur mig i alla fall. Annika tycker det är nästan ok men lite varmt även för henne.

Nåväl vi ställe upp husbilen, kopplade på land strömmen så vi fick ladda diverse mobiler och plattor och sedan tog vi en kall öl i skuggan under ett träd. Platsen vi stod på var en asfalts yta för 10 husbilar varav 8 kunde få ström, vilket passade bra. Klurade lite på om vi skulle koppla in vår AC igen för natten så vi fick sova och så vart det eftersom vi inte var helt säkra på hur länge värmen stannade den här kvällen.

Mitt emot ställplatsen typ 100 meter från där vi stod så ligger det ett kurbad, Solebad och det var nu det gick upp ett Liljeholmen för oss båda! Vi går över och tar ett kurbad när vi har ätit! Och det var det bästa på den dagen. Det fanns 5 olika bassänger, en som du kunde simma ut i, en stor som var inomhus, två bubbelbad varav den ena var ett j-a drag i! Tempen på vattnet var ca 32-33 grader mao ljummet för frusna nordbor och det var inte klorerat som jag förstod det utan det var saltvatten bassänger. Från att under två dagar hållit på smälta och förgås i värmen till att först kliva in i en dusch för att rena sig innan badet och sedan kliva ner i vattnet var en välsignelse.

Ute poolen stängde dom relativt fort efter att vi kom dit, inte pga att vi var för skitiga utan för att åskvädret som försvann, hade beslutat sig för att vända åter. Så inte bra ligga i en utomhusbassäng då det blixtrar runt öronen! Vi provade alla bassänger med olika resultat, men sammantaget så var vi i vattnet drygt en och en halv timma innan vi russinliknande kravlade oss upp igen. Man blir galet tung efter legat i saltvatten så länge. Eftersom det var fredag och klockan var efter 1800 så var det mest äldre badare där. Bara det att inte behöva trängas var skönt. Sedan tog vi en uppfriskande dusch och den kvällen somnade vi gott och väldoftande till ljudet av vår AC som spred en torr sval luft inne i husbilen. På natten vart det luftombyte pga av åskvädret så när vi vaknade på lördag var det moderata +15 ute och det hade regnat så vi fick ny fräsch sval luft!

Ett litet problem uppstod då vi skulle sova. När vi kom fram på eftermiddagen så körde vi bara in och satt oss utanför och hämtade andan och försökte svalka oss lite i en svag bris som drog förbi då och då. Det vi inte gjorde och som vi alltid gör var att hissa upp bilen på stödbenen. Det här kom vi på 2330 när det var läggdags men se då tjurade all utrustning så vi fick aldrig upp husbilen. Nu gör det inte så mycket men det blir lite gungigt eftersom stödbenen stabiliserar hela bilen. Nåja skitsamma vi sov gott i alla fall men när vi skulle köra vidare på lördag så ville ingenting fungera. Släppte vi handbromsen tjöt ett larm och att köra med handbromsen i är omöjligt, nästan. Jaha ja vad göra. Ned med huvudet bland kablar och hydraulik och prova köra allt från huvudenheten. Nej fungerade inte samma fel fortfarande, men se där en gul ful säkring, ska vi inte dra ut den och se vad som händer! Och vips så slocknade alla lampor och larm till stödbenen! Så vi testade igen och nu fungerade allt som det skulle igen. Ibland ska man ha lite tur också….Vet att vi har haft detta fel en gång tidigare men tro inte vi minns hur vi löste det då. Hur som nu fungerar det och vi kunde rulla vidare mot Köln.

Publicerat iBlandat

3 kommentarer

  1. Gunnar Gunnar

    Halloj på er blötdjur,lagomt med strul är nog bäst…solig söndagsmorgon i Vännäs men vi behöver låna 15+grader av er till de 14 vi redan har…..

  2. JoY JoY

    Vi brukar ta sikte på orter med Bad, när vi kör genom Tyskland alltid skönt med ett dopp.

Kommentarer är stängda.