Hoppa till innehåll

Rerik

Första stoppet vart i Rerik där vi var redan för ett par år sedan, en utpräglad turistort med en trevlig camping. Det här stoppet ligger bara 5 mil från Rostock dit vi kom igår med båten från Sverige. Idag har vart en verkligt slö dag efter helgens bestyr med bröllop och med planeringen under sista veckorna. När vi vaknade i morse så var klockan 0925! Var väldigt länge sedan jag sov så länge men skönt var det. Vädret har vart svensk sommar med +25 och vattnet i havet håller en lagom temp på +20 grader.

Efter vi frullat och slöat i solen, intagit en delikat lunch bestående av pasta och någon form av prefabricerad biff så tog vi fram våra cyklar utan batteri för att cykla ned och bada. Stranden är väldigt lång och bred dock inte som Tylösand! Men det duger för oss i alla fall. Lite fascinerande att det finns så fina stränder så nära Sverige, varför ska man dra iväg flera hundra mil då det räcker med en båtresa på sex timmar? Hur som vi cyklade ned eter en stig vi promenerade sist vi var här och parkerade cyklarna. Gick ner på stranden för en stig som avslutades med en trappa. Nere på stranden var det verkligen varm och skön sand som fötterna sjönk ned i. Bytte om och gick ned i vattnet, som vanligt lite kallt innan man doppat sig och som vanligt lite ångest för köldchocken då man har doppat sig!

Låg i vattnet 10-15 minuter, lagom för att bli sval igen. Gick upp och la oss på handdukarna, då ser jag en äldre man 20-30 meter från oss som står helt naken!!! WTF varför har han inga kläder på sig? Säger till Annika, ”kolla gubben e naken” 🙂 Ligger och spejar på andra badare och ser flera som är utan kläder spritt språngande nakna! ”Mäh vad är detta” säger jag, har vi hamnat på ett nakenbad? Slår upp Google och söker på naken bad och får inte fram något av värde. Byter till tyska och söker på nackt baden Rerik och mycket riktigt visar det sig vara en bland strand där både nakna och påklädda badare delar strand! Shit hur gör vi nu då, måste vi klä av oss också? Visar sig vara som det står en bland strand så det är helt ok att vara påklädd. Nåja lite spännande var det ju allt! Lite kuriosa är att precis där vi ligger står en skylt med FKK Ende (slut på naturist)

Senare när vi är klara tar vi cyklarna ned till byn Rerik och flanerar lite, stannar till i slutet av byn och går ned till stranden igen för att kolla vågorna, och möter en naken äldre kvinna igen! Så här var det naket också.
Slutar med att vi hojar vidare hemåt via Edeka där vi bunkrar ketchup och lite frukt! Lite roligt då vi står och ska köpa bröd så står en kvinna bredvid oss. Annika och jag dividerar om vad vi ska ha då kvinnan plötsligt frågar oss på svenska om vi behöver hjälp! Visar sig att hon är från Rerik och flyttat hem igen men dottern är från Västernorrland! Sedan blir det slapp o slötid igen i solen vid husbilen innan det vankades mat som idag bestod av köttbullar och pasta.
Kulinariskt så det förslår 😉

Publicerat iBlandat