Hoppa till innehåll

Upp i det blå !

Dagen efter vi vart på Arcona och set fyren och dess omgivningar så skulle vi besöka ett festligt ställe med ett 82m högt torn mitt inne i skogen ! Det heter Naturarvscentrum Rügen med trädtopps stig. Som jag skrev tidigare så är ju inte höga höjder min starka sida, men för att använda diverse vanliga floskler så skulle jag utmana mig själv eller ännu bättre kliva ut från min komfortzon när jag skulle upp i tornet…Det vart väl som det vart, jag tog mig ca 40 m upp i tornet som är 82 m men sedan var det stopp. Annika fick fortsätta på egen hand och så hon gjorde ända upp ! Jag tappade alla referenser då trädtopparna försvann både på in och utsidan av tornet.
Det hela börjar med ett friskt inträde på 110:- dessförinnan så parkerade vi husbilen för ytterligare 85:- så innan vi ens kom in hade vi bränt av en dryg 300:- lapp ! Ta betalt det vet man att göra utomlands i alla fall ! Nåja när man kommer innanför grindarna så bär det av i en första rund konstruktion, den är ca 6 våningar hög och den i sin tur leder ut till en gångbro som pendlar mellan 5-15 m upp i luften bland träden. Ibland var vi nära marken och så hux flux var det bråddjupt igen. Hur som den här delen skulle jag bara klar så var det med det, måste ju i alla fall kunna ta mig fram till tornet. Det gick hyfsat kan man säga, jag gick på mitten och där det vart för högt tog jag mig bara fram. Sedan kom vi efter en stund fram till tornet och det var ju som sagt aningen för högt även för en viking som mig ! Annika drog iväg högst upp och jag stod kvar nere och väntade och kollade folket som gick upp, fantastiskt så mycket folk det finns som inte har anlag för svindel 😉 Roligast var att se ungarna som sprang upp och sprang ner och bara skrattade. Inte tillstymmelse till rädsla eller olust där inte.  Efter denna minnesvärda förmiddag så tog vi det lugnt och utforskade södra delarna av Rügen, vi körde ända ner till Thiessow. En liten pittoresk by med massor med hotell och turistfällor ! Vi tog en sväng på stranden och funderade på varför det låg så mycket arbetsfartyg ute i bukten, konstaterade att det nog skulle byggas ännu en vindkraftpark ute i havet där av alla fartyg. Bara på land i Tyskland finns det ca 29000 st vindkraftverk. Där är det inte tal om varken ovanliga fåglar eller renlavar som förstörs. Dom har gett sig den på att utveckla förnybar energi och idag står vindkraften för 16% av den tyska elproduktionen. Efter den här innehållsrika dagen körde vi tillbaka och tog hus på en camping med ett fåtal campare. Överlag har det minskat rejält sedan vi gav oss av. Det märks här i norra Europa att det drar ihop sig till höst och vinter. Perfekt var att det fanns allt vi behövde i form av el och duschar, ibland behöver man sanera sig själv också HA HA HA

 

Publicerat iResa