Hoppa till innehåll

Mot färjan

Måndag var det dags att på riktigt börja styra upp resan hem. Vi hade bokat färjan hem på onsdag och nu var det måndag, vädret har försämrats en hel del här i nord Tyskland och enligt väderrapporten så skulle det blåsa upp till storm på tisdag kväll/natt. Åtminstone i byarna ! Vi gav oss av från Rügen på måndag och första stoppet vart i Stralsund, ingen större sträcka men massor att se efter vägen, bla så spelade oss våra GPS:er ett spratt igen 😊 Verkar som dom då och då ger oss en påminnelse att dom finns i form av helt galna vägar, så och denna gång. Vi startade från campingen DeClomp mot Stralsund mitt på dagen eftersom det hade regnat hela fm. Efter lunch tyckte vi det var dags att åka vidare och packade iväg oss och husbilen. Var förbi ett shoppingcenter bara för att vi kände vi saknat det på resan…..Eller så kan man säga det var ett rent tidsfördriv också ! Efter det så bar det av och vi har ju ställt GPS på inga motorvägar och nog slapp vi dom allt. Vi hamnade på kullerstensgator både i byar och mitt i skogen, det lever om en del i husbilen kan man säga och farten blir ju därefter…phuuuu.
Annika kämpade på och hojtade då och då ett högt NEEEJJJJJ sen körde vi kullersten igen ! Otroligt vad mycket sånt det finns om man inte åker på dom vanliga stråken på ön ! Men även detta hade ett slut och vi kom fram till Stralsund sent om sider till en obemannad camping där vi parkerade för natten. Fick både el och även duschar etc eftersom det var en camping. Dagen efter skulle vi köra till Rostock för sista natten i Tyskland. Fick en riktigt fin åktur på landet med massor av vindkraftverk och jordbruk.

Kom fram till Rostock och där var det dags att bunkra för hösten och vintern ! När vi kom den 2 september till Tyskland så var det stäng på Calles som lär vara billigast om man jämför med Bordershop. Båda är stormarknader för vin och sprit och ligger påpassligt ca 5 minuter från färjan. Vi gjorde en sväng på båda bara för att se över vilket utbud som var bäst ! Sedan fyllde vi på diesel till topps på husbilen, priset skiljer lite mot Sverige kan man säga. Tyskland har mycket bättre diesel till det facila priset av 12,89/lit mot Sverige som idag tar över 16:- /lit. Säkert skitigare också men med tanke på alla tusen långtradare vi sett….så vad spelar det för roll ? Det gör en viss skillnad i plånboken kan man säga, dessutom går ju bilen som en skållat troll. Vi letade oss fram efter ett visst strul till en ställplats som ligger direkt nere vid hamnen i Rostock.

Ställde upp bilen och fixade mat och det blåste kan man säga !!! När vi ätit klart enades vi om att ställa upp den med förarhytten mot vinden. Det kom vindbyar som skakade om hela bilen och vi förberedde oss på en natt som skakig. Det fanns drygt 40 bilar till på parkeringen  och vi funderade ett tag på hur dom tänkte, vissa hade tom parabolen uppfälld trots stormbyarna. Tog en kort promenad och kollade diverse fiskare, jodå stod ett tappert gäng på kajen och fiskade och dom stod kvar hela natten. Hur jag vet det ? Tjaaaa jag var upp 0330 och flyttade bilen till en läsida eftersom det var 25-27 m/s i byarna och jag kan lova det skakar och rister i bilen då vinden tar tag i den.  Sittandes i bara kalsongerna, rattade jag runt i mörkret på parkeringen för att hitta en lugn vrå ! Sen att vinden vände det är ju en annan sak 😉 Vi var dessutom inte dom enda som letade lä !
Då såg jag hur som helst att dom stod tappert kvar och fiskade. Men dom hade riggat spöna med bjällror i toppen för att höra då det nappade och det roliga var att dom fick fisk också mitt i inloppet till Rostock hamn !

Rostock
Ställplats Rostock hamn

Natten mot onsdag friskade vindarna i ordentligt !
Puckskalle som inte checkat in som man skulle gjort på Internet, dessutom klädd så här….Svensk bil ger bra rykte i Europa att åka runt så här.
Incheckningen till färjan
Tröttmössa 😉

Publicerat iResa

En kommentar

  1. Ove Ove

    Nuuuuh! tror jag att jag lästa sista ”resebrevet med bilder” från er. Mkt trevligt och vilken upplevelserik månad det måste ha varit för er. Jag förmodar att det redan inns planer på nya resmål efter någon tid hemma och insamling av mera pengar?

Kommentarer är stängda.