Hoppa till innehåll

På rullande hjul

Efter vi besökt Dachau koncentrationslägret på torsdag, så gick resan vidare mot Rügen.  Tänker inte orda så mycket om Dachau, läs på länken. Går inte att beskriva varken tankar eller känslor när man går och ser och läser hur fångarna hade det och upplevde det.

Vi hade ju tänkt fortsätta in på Romantic Strasse igen men efter en titt på kartan så insåg vi att det var dags att börja vända hemåt på riktigt. Vi körde drygt 90 mil torsdag och fredag och hamnade på ön Rügen som var tänkt som sista destination.  Det är en ö i nordöstra Tyskland som är väldigt likt Sverige och som vi utforskade under några dagar ! Det framkom genom diverse sökningar på husorganet Google att Sverige ägt ön en gång i tiden men tappade den pga av någon kung som inte var som han skulle !! Resan till Rügen var helt händelselös, vi stannade i Ingolstadt och Leipzig men bara för att sova.

Första kvällen på ön hittade vi en helt perfekt ställplats med utsikt mot havet. Som jag velat se vatten igen !!
Dagen efter vår ankomst tog vi en låååång strandpromenad och försökte oss på att hitta en bärnsten…Gick väl sådär kan man säga, vet knappt hur dom ser ut förutom att dom är bruna och har man tur kan det sitta en mygga i dom från 20 miljoner år tillbaka i tiden. Bäst vi gick där så dyker det upp i skogen gigantiska bostadskomplex som är raserade och ser ut som rivningsobjekt. Läs mer här från stranden ser man inget men hux flux när man går på strandpromenad 150m upp så dyker dom upp som en påminnelse från en mörk tid. Efter detta så var det dax för lite mer upplyftande och det vart ett besök på Kap Arcona, eller Arkona som det heter på sjörapporten i Sveriges Radio ! Fantastisk natur med höga klippor och långa stränder där vi tog fram cyklarna och promenerade runt och fördrev tid under hela söndagen.

Arcona

Arcona
Leipzig

Autobahn
Ingolstadt & tvättdag

 

 

Publicerat iResa

En kommentar

Kommentarer är stängda.