Hoppa till innehåll

Rostock igen

Senast uppdaterat den 13 oktober, 2021

Förutom att jordfelsbrytaren hade löst ut på hästgården vi stod på i natt strax utanför Rostock så var det en perfekt ställplats som jag skrev om igår. Såg vart den satt igår då jag var på WC ! Så fixade det direkt, var ju som lite kallt i husbilen då vi vaknade i strålande sol och +5 ute. Startade gasen och så var det varmt igen.

Nattens ställplats

Alla våra resor har startat från Rostock efter vi färjat från Trelleborg. Resan i sig tar 6 timmar och sedan ligger hela Europa framför dig! Vi har väl funderat på både bron och på att åka andra färjelinjer, men vi tycker den här är enklast och klart mest prisvärd med rabatt från Husbilsklubben. Passade även på att fylla på diesel för 14:89 kr/lit sen blir det dyrdiesel i Sverige igen…….

Segelskuta på väg in

Idag startade vi hyfsat tidigt för att vara oss typ runt 10:00 för att köra upp till Calles och bunkra diverse drycker inför vintern och innan vi kommer iväg på nästa tur så vet man aldrig. Träffade lite andra svenskar där och det var så skönt att äntligen få prata med andra än oss själva. Efter det så körde vi ned till parkeringen i hamnen. Parkerade där och gick upp på stan för att äta en sen lunch vilket resulterade i att middagen vart inställd idag igen. Blir ju lite svårt att vända då vi är på hemmaplan igen!

Gubbarna fiskar strömming

Färjan går 09:00 imorron och vi har väl ca 2 km framkörning innan vi kan checka in för att få biljetter och resehandlingar. Brukar fungera bra lite nerv att allt ska rulla på men för övrigt väldigt enkelt med streckkoder och automatisk utskrift av dokumenten. Anländer till Trelleborg 1430 och då kör vi upp till Sösdala för att träffa sambo Annikas gamla kompisar igen. Vi var ju där natten innan vi lämnade Sverige också.

Färja med hybridmotor

Sedan på fredag startar vi hemresan på riktigt, tanken var att vi skulle svänga in i Jönköping och gå på husbilsmässa och övernatta där men det vart stopp för det var fullbokat på fredag kväll så vi kör en bit ovanför Husqvarna och övernattar där innan vi på lördagen klämmer dom sista milen hem till Nyköping.

Vindkraft på husbil

Kommer som vanligt med en epilog över den här resan men den måste få sätta sig någon dag innan jag sammanfattar allting både på gott och ont! Vi har gjort den längsta resan hitintills med våra husbilar. Det har vart mycket upplevelser och mycket skratt och nerv 😉

Livlig trafik i Rostock hamninlopp

Publicerat iBlandat

4 kommentarer

 1. Vilken härlig resa ni haft, trots lite små missöden här och där, men det hör väl till en resa. Här är vi nog ute på vad vi tror är årets sista husbilstur, bara några mil hemifrån, längst ut på Kållandsö, men så vackert!
  Tack för att vi fått följa med er! Nu börjar vi bli riktigt sugna på en längre resa…

  • Japp den har vart väldigt bra och vi är hemma nu sedan lördag eftermiddag.
   Det är lika konstigt varje gång att komma hem och starta upp livet igen !

 2. Hejsan, så här lite i efterhand har jag följt er höstresa. När ni kom hem var vi, Ringsholm på väg, sedan några veckor på väg ut, men med Portugal som mål. Men nästa våren -23 då siktar vi mot Italien. Så jag har noterat lite platser som ni passerat.
  Lo

  • Italien har blivit en av våra favoriter! Vi blir hemmavid i år men 2023 bär det av till södra Italien 😃

Kommentarer är stängda.