Hoppa till innehåll

Resdag

Lördagen var vår första egentliga resdag, vi siktade på Ljungby men hamnade i Örkelljunga utav alla ställen. Ställplatsen här vart på husbilsfirman Bengt i Örkelljunga !!!

Här kostar det massor att hälsa på 🙂

Att resa i Sverige är bekvämt. Vägarna är oftast bra förutom i Norrlands inland där det är katastrof på väldigt många håll. Hur som vi startade från Brådtomt med att åka tillbaka och fylla gasol.

Typisk ställplats med el och tömning av gråvatten.

Sedan satte vi iväg söderut, mot Ljungby men det är så galet tråkig väg så när vi kom ner till hmmmm ja någonstans så valde vi att köra av E4:an och tog en turistväg ner mot Gränna bara för att slippa sitta i diket som det är på E4:an !

Storgatan genom Gränna, alltid lika trångt och stökigt !

Tvåfiligt jättebra men totalt könlöst…skog äng kossor skog äng kossor skog……inget att se. Men väljer du/vi en annan väg så finns det direkt massor att titta på och kommentera !

Som att se målarfärg torka ! Lika tråkigt.

Vädret under gårdagen var väl sisådär ömsom vin ömsom vatten eller blandväder. Vi hade ungefär 28 mil att köra men det vart drygt 35 innan vi stannade för natten så gott om tid fanns det till att stanna och fika och luncha.

Och det är här det fina med husbil kommer ! Du har hemmet med dig precis hela tiden. Vi stannar och gör lunch, fikar, tar en lur etc ! Gör det då du sitter i en bil och blåkör från A till B 😉

Lunch precis norr om Gränna, fin utsikt !

Idag är planen att vi ska köra till Trelleborg, svårt att inte hinna med tanke på vi har bara 8-10 mil kvar ! Mao vi är i Skåneland nu och som jag sa vi står på Bengt i Örkelljungas ställplats och själva området heter Skåneporten, med Cirkel K mack,, McDonalds, Godisbutik, ännu ett hamburgerbar. 

Publicerat iBlandat