Hoppa till innehåll

Kossor och loppis

Natten avnjöts på en stor äng vid Brådtom sluss som jag skrev igår. Litet pittoreskt ställe precis bredvid Göta kanal. Men onskliga priser !!! För att stå med husbilen vid kanalkanten så ville dom ha hela 250:-. Då ingick både dusch och riktig vatten WC men ändå. Vi har både och i husbilen……Nej det vart lite väl magstarkt även om det var första dagen vi var ute eller på väg. Vi omgrupperade illkvickt ner till en intilliggande äng, där tog dom bara 150:- ink faciliteter…..20:30 på kvällen mitt ute i hota är det inte läge att börja söka ny nattparkering. Vi swishade in betalningen och sedan vart det en stilla hemmakväll 😉 VI var den enda husbil där och jag förstår det med dom priserna. Funkar säkert när det är sommar och semestertider. Men inte i september, går bort direkt. 

Ställplatser är en enklare form av parkering som finns lite här och var. Du kan ofta stå vid kyrkor, eller på en äng som vi gjorde i natt. Eller grusparkering, mitt i städer etc. Eller så finns det dom som satsar lite extra och fixar så du kan tömma gråvatten (diskvatten) toan om du har tur ! Koppla in el så batterierna laddas eller bara för att få igång diverse elutrustning som drivs av batteri. Givetvis som jag skrev tidigare så kostar det allt från 50:- natten upp till 400-500:- men då är det ofta en camping du står på. Priser och platser är en evig följetong på alla husbilsforum, där det är svårt att förstå ibland hur folk tänker och vad dom kräver.

Vi har en solcellpaket på taket på 160 watt storleken är 150×100 cm tror jag ! Som ska ladda vårat batteri vi lever på då vi inte kopplar upp mot elplatser. Batteriet är ett vanligt konventionellt 220Ah lastbilsbatteri. Bäst ska tydligen AGM eller gel batterier vara men hallå 4000-6000:- i inköp, får jag många blybatterier för ! Nu har det visat sig att vi troligen har något strul med laddningen. Solcellen laddar ju så klart men det ska även laddas från generatorn när vi kör. Så imorse då vi först kokade kaffe och sedan startade vattenkokaren så började det larma. Startade husbilen en etund så var det klart men något är skumt. Ska felsöka lite idag innan vi lämnar nattens ställplats.

Loppis fynd

Nåväl natten avlöpte utan större skandaler. Vaknade av att det regnade men det upphörde redan vid sju. Då hade jag sovit klart men Annika valde sovmorgon. Steg upp kokade kaffe och satte mig att läsa nyheterna med nybryggt kaffe, det är så gott första koppen på dagen ! Tittade ut och en bit ifrån stod ca 50 kor och funderade vad vi gjorde där. Shit tänkte jag är dom på rymmen eller är där ett stängsel ?! Hade mina terminalglasögon på så svårt att se på långt håll men jo dom såg ut att stå still där ! Nåväl efter frulle och lite städ inne i husbilen så tog vi en morgonpromenad innan vi gav oss iväg söderut igen. Det visade sig att det var Östgöta dagarna i helgen vilket föranledde x antal personer att slå upp diverse loppis stånd med allsköns bråte. Fanns lite höns på stället som Annika valde att mata med gräs, och dom åt det tom…..Enda fyndet vart en matta till husbilen, pris 5:- och det var en IKEA matta, original lappen under var kvar så ny o oanvänd för 5:- passade bra. För övrigt inget fynd. 

Ser ni alla kossorna, står ju skitnära !!!

Sist men inte minst lite kuriosa hittade en likadan husvagn som vi hade innan vi köpte husbilen. En Adria 535 från 1984 exakt en sån hade vi och drog runt hela Skåne och västkusten med ! Nostalgi 🙂

Publicerat iResa