Hoppa till innehåll

På väg igen

Vi har ju vart stilla sedan i fredags på privata ställplatser men idag började vi rulla vidare norrut igen och ikväll är vi på platån vid Stekenjokk. Vi startade från Övik i söndags mitt på dagen för vidare transport till Dorotea.

Privat ställplats Dorotea

Det var skitskumt väder på söndagen i Övik. Vaknade till strålande sol och 21-22 grader varmt men enligt SMHI skulle det bli åska. Mmmm eller hur inte ett moln på himlen, men bäst vi satt och fikade mitt på middan så började det mullra och molnen tornade upp sig. Vi började åka, skulle in på Jula och ÖoB i Övik för lite saker som skulle med uppöver. Kom några regnskurar men inte så mycket mer. Men det vart ett rejält väderomslag där och då. När vi parkerade för natten på Gafsele hembygdsgård så var det iskalla vindar och på måndag morgon då vi vaknade så sken solen men det var fortfarande iskallt ute, typ +8…..

Gafsele hembygdsgård

Passerade Polarbröds fabrik i Bredbyn och eftersom både jag och Annika körde bröd för dom 2018 så pratade vi lite om det, att sedan fabriken i Älvsbyn brann ner den natten har vi inget att göra med 😉

På Stekenjokk ikväll är det relativt lugnt, bara 11 husbilar och en husvagn. Resan hit gick över, Gitsfjället och vi stannade för att se om det fanns hjortron kvar.

Snöskydd på Gitsfjället
Hjortron marker
Vägvisare på fjället !

Annika hittade några stackare som plockarna glömt men för övrigt var det tunt med bär. Så vi fortsatte vidare på hyfsade grusvägar för att leta oss fram till Stalon där vi intog en ytterst delikat lunch på rester från gårdagens middag ! Det finns ett utsiktsberg i Stalon som bjuder på en av Sveriges bättre utsikter så rullade vi vidare.

Hoppade över Trappstegsforsen, finns så många andra som vart där och lagt upp foton så vi sa vi klarar oss. Har ju vart här uppe tidigare på dagsutflykter över dagen så vet hur det ser ut. Men sedan svängde vi av mot Fatmomakke kyrkstad där vi stannade och gick runt en dryg timma för att se på gamla byggnader och faktiskt en fullstor kyrka, mitt ute i just ingenstans !

Fatmomakke kyrkstad I
Fatmomakke kyrkstad II
Skafferi Fatmomakke

Därefter så bar det av mot kvällens ställplats och vi står här nu med en grandios utsikt över fjäll och dalar. Dock lämnar vädret allt annat att önska. Just nu är det ca +6 grader och blåser småsnålt ute. Har satt på vindskydden på kylskåpet så vi får behålla det igång, vinden gjorde att lågan blåstes ut och även om termostaten är lite sagig så håller den kylan hyffast. Imorgon torssdag ska vi ut på fjället, ser ut att bli en lagom dag vädermässigt men här i fjällen vet man aldrig, det kan ändras från ena timmen till den andra. Och det har snöat på fjälltopparna, vi ser det ligger nysnö där redan nu !

Utsikt från köksfönstret ikväll
Publicerat iBlandat

4 kommentarer

  1. Ove Ove

    Åh hej åh håååå va trevlig reseskildring en gammal man får sig så här på onsdagskväll…..

  2. Vi känner igen väderomslaget. Även närmare kusten har termometern närmat sig nollan nattetid. Vi drar nog trots detta uppåt Vildmarksvägen om någon dag.
    Ha det fortsatt gott!

  3. JoY JoY

    Visst har man en fin utsikt från berget i Stalon. Även Fatmomakke är trevligt att besöka, vilket vi gjort tidigare. Stekenjokk tycker vi har sin tjusning oavsett hur vädret är, bara inte i storm. Hoppas ni får lite sol, som vi hade för någon vecka sedan.

Kommentarer är stängda.