Hoppa till innehåll

Slapp och slö

Senast uppdaterat den 22 augusti, 2020

Idag lördag har vi haft en vilodag tillsammans med mina släktingar. Ja förutom en utflykt till Skagshamn och Skagsudde, fyr och lotsplatsen i Örnsköldsvik och för att besöka surströmmings museet !

Skagsudde, fyrplats
Surströmmings burkar från en mängd leverantörer genom åren

Hittade också en Sniff o Mat 😉 dock var det lite dålig doft av denna delikatess som en del påstås älska, dock inte jag.

SniffoMat

Intressant att se vilket rapel till båtar dom rodde rakt ut i havet för att ta upp fiske näten med. Skagshamn är ett litet fiskeläge, pittoreskt eller inte avgör du som kommer förbi. Men det är inte så turistinfluerat ännu så därav helt ok.

Skagshamn

Finns också en ställplats här för runt 6-8 bilar på en grusplan med ett väldigt fräscht servicehus, pris 200:- ink el per natt. Idag blåste det dessutom ganska bra så det var hög sjö som slog in mot klipporna. Tröttnar aldrig på havet och klipporna. Ställplatsen är väl skyddad från vinden dock.

Ställplats Skagshamn eller Skagsudde, servicehuset i bakgrunden.


Den privata ställplats vi står på har fullservice som vi sällan stöter på men så står vi ju hos släkt till mig också ! Vi tänker att vi fortsätter vidare upp mot Dorotea på söndag då vi vaknat och åtnjutit en riktig hotellfrukost. Ska ner till Övik och handla lite saker som ska med upp.

Ställplats norr om Örnsköldsvik !

Idag monterade jag det nya batteriet och det tog inte lång stund så började solpanelen sköta sig som den ska. Lamporna lös som dom borde och nu ska vi evt kanske beror på testa att koka kaffe igen med el bryggaren. Det har ju vart mitt stora aber med batterierna jag har haft. Jag har min elguru i Vagnhärad som jag bollar tankar med eftersom jag är helt j-a kass på ellära ! Och enligt mina/våra beräkningar som är bekräftade av honom så tänker jag rätt, men det återstår att se. Idag kokar vi kaffe i en prezzo bryggare och det går bra det med, att brygga kaffe är ju bara en latmanslyx egentligen. Kokkaffe blir ju gärna lite bättre.

Efter kvällens grillmiddag med lax och rökt sik vidtog en trevlig cykeltur vilket till slut vart 9km i omgivningarna bla till Europas största fabrik för kartong. Så ikväll är vi slappa och slöa och sitter mest och surfar och bara är.

Kartongfabrik modell större !
Publicerat iBlandat