Hoppa till innehåll

Öland levererar igen

Nu har vi stått på Öland sedan i torsdags, närmare bestämt i Kåre hamn på ostsidan av ön. Vi kom ner till Kalmar från Falköping i onsdags och hade stämt träff med två grannar hemifrån, Per & Catherin. Vi stod en natt på Ölandskajen som ligger mitt i Kalmar C typ 300 m från slottet.

Ölandskajen Kalmar C

Där hade vi vår första riktiga regnnatt och vi hade redan sagt vi skulle över till Öland för ett par dagar. Öland är solsäkert och det är varmt här fortfarande. Vi är rätt åk trötta just nu efter resan från norr då det vart mycket körning och lite turistande.

Vy från Färjestaden shopping

Vi körde över i torsdags och stannar till på söndag då vi åker vidare med kurs på Skåneland, tror vi !! Eller om det blir vidare mot Blekinge och Österlen men vi funderar även på åka tvärs över till Kullahalvön och vara där ett par dagar.

Vi har haft ett par riktigt lata dagar här då vi inte gjort annat än fikat, surfat, läst, sovit och strosat runt på stränderna. Igår fredag hade vi en liten improviserad kräftskiva med Vättern kräftor, goda ostar från Falbygdens ost, rökta räkor, vilket var väldigt uppskattat av alla.

Kåre hamn ställplats

Kårehamn är en gammal fiskehamn men som nu är mer ställplats för husbilar. Det finns några fiksebåtar kvar vid kajen men det är troligen inte som det vart en gång i tiden.Dessutom utgår en av EON´s båtar ut till en byggplats för en vindkraftpark i havet. Här finns en otroligt bra fiskrestaurang som server mycket gott till bra priser, kostar inte skjortan att äta en lunch eller middag. Finns även ett cafe och en fiskaffär som säljer allehanda gott från havet

Ställplatserna i sig är på omgivande kajer och det finns minst 20-25 st med eluttag, alla har minst 4 m mellanrum mellan sig, men sedan kan man fricampa utan el och stå ännu närmare havet än vad vi gör så sammantaget tror jag det går in en 40-45 husbilar här. Jag räknade till ca 30 st dom två senaste kvällarna. Finns väldigt fräscha toaletter och dusch som ingår i lågsäsongspriset på 190:- vilket är klart prisvärt.

Ute på vägarna har det lugnat ned sig med husbilar, inte lika tätt som i mitten på juli då jag räknade till 180 st på en sträcka av 20 mil ! Vi stannar som sagt till söndag. Vi har vart ute tre veckor nu så vi börjar skönja ett slut på den här hemestern. Tar ett par dagar att köra hem också om man inte hetsar och kör på en dag.

Husbilen i sig smäller och går som vanligt. Har fyllt på en skvätt olja men det hör till. Har trimmat elen när vi fricampar och fått till det riktigt bra. Men huvudfixet vart då vi byte bodelsbatteri i Örnsköldsvik, efter det så jobbar solcellerna som dom ska igen.

Just nu regnar det ett lätt sommarregn, men som ni vet efter regn kommer sol !

Publicerat iResa