Hoppa till innehåll

Blekinge here we come !

Idag lämnade vi vår slöplats på Öland/Kårehamn. Det har vart tre väldigt bra dagar men som vägnomad så börjar det till slut klia och då är det dags att dra vidare. Så vi gjorde klart allt, tömde tankar och kassett och satt kurs mot Blekinge. Men innan vi lämnade Öland så var det dags att bunkra förnödenheter igen i Färjestaden.

Kåreholm

Vi tittar alltid in i kylen innan vi går in och handlar för att ha lite uppslag om vad som ska handlas. Det slutar alltid med att vi kommer ut med betydligt mera än vad vi tänkte och sa vi behövde. Nu har vi försökt handla buljong tre gånger men det har vi glömt alltid. Men kokostoppar jodå det fick följa med ! Så ni ser det är nog så snurrigt ibland, och har man kopplat bort hjärnan för semesterläge som vi har så finns en viss risk att det blir lite hipp som happ !

Kåre hamn igen !

Kårehamns ställplats har vart ett perfekt ställe att stå ett par dagar och göra absolut ingenting. Jo igår så tog vi faktiskt en cykeltur till Petgärde träsk, det enda egentliga utflyktsmålet om man tar en cykeltur.

Petgärde träsk

Ja det är klart är du på hugget och mjuk i arslet så kan du ju dra iväg till Köpingsvik, det är bara 15 km enkel resa. Vi var dock inte det så det fick räcka med den här turen i stark sydvästlig vind, så det vart motvind både dit och hem.

MicAnn parkerad för natten
Gisslevik

Nu har vi landat på en camping i Torhamn som heter Gisslevik camping, ligger i Karlskronas skärgård och det var här ute bland kobbar och skär som U137 navigerade fel på 80 talet….Fan trott om man säger så ! Liten fin camping med alla faciliteter som du kan önska ink tvättmaskin och det var av nöden tvunget att tvätta lite nu ! Pris för el och tvättmaskin var 200:- och då ingår allt. Annars hade vi inom ett par dagar fått köpa nya kläder eftersom det vi har med knastrar lite extra 😉 Skämt åsido vi var i tvättbehov så det här passar oss utmärkt !

Gisslevik camping

Imorron måndag har vi för avsikt att ta oss vidare ner mot Skåne, Yngsjö står på to do listan, Yngsjö mordet ni vet. Antar det finns något om det i Yngsjö och sedan ligger hela Österlen för våra fötter. Finns en plan på Brösarps backar att vi gör ett besök där och tar en promenad eller två. Ryktas om fina natur områden där i skogarna. Men sedan börjar det så sakteliga bli dags att tänka hemfärd. Planen är att svischa runt lite i Skåne och titta lite här och var men att sedan börja hemresan runt den 16:e igen. Inte så det lockar direkt men fem veckor går fort när man har roligt !

Servicehus ink tvättstuga

Vi har så här långt kört ca 346 mil och blir nog ytterligare 100 till innan vi är hemma på ön igen !

Publicerat iResa