Hoppa till innehåll

Nu kör vi!

Idag var våra dagar på campingen i Krk slut och det var väl för väl det. Man blir lite avtrubbad av att sitta på samma ställe under en vecka. Det blir som ett eget litet samhälle där allt finns så du behöver inte gå utanför grindarna och beblanda dig med lokalbefolkningen. Detta är dock så tråkigt så det finns inte, vi har gjort några turer ut på stan vågat trotsa värmen och turistat. Vi lämnade campingen och Krk vid 10:00 idag och det var även dags att bunkra lite förnödenheter.

Tommy är en stormarknad som finns i alla städer i Kroatien, det är väl som ICA hemma. Dock har dom tre olika namn på varuhuset beroende på hur stor det är! Tommy finns som Market, Supermarket och Hipermarket. Vi hade ett Tommy Market i Krk, den minsta varianten av affär. Dock var den rätt värdelös så vi gick igenom och så shoppade vi loss på Lidl istället. Jag har sagt det förr och säger det igen, det är en j-a skillnad på Lidl i Sverige och ute i Europa! Utbudet och storleken på varuhus är betydligt större än i Sverige.

En av alla serpentinkurvor

Fyllde vagnen med mat för ett par dagar och gick mot kassan och kassorna på mataffärerna är skitkonstigt. Det är det vanliga bandet men det är betydligt längre än vanligt typ tre meter kanske, sedan hamnar varorna där du i vanliga fall brukar stå och packa. Den ytan är klart liten här! ungefär 1m, lägg därtill att du kommer med en relativt stor shopping vagn och en kassörska som drar igenom varorna med blixtens hastighet! Samtidigt pladdrandes med lokalbefolkning och sina polare i kassorna bredvid. Det blir ett stressmoment för du hinner ALDRIG packa allt på ett vettigt sätt. Fort går det och vips så har du betalt och så börjar nästa kunds varor komma trillandes. Finns en viss grad av förbättrings potential här men jag orkar inte dra det där vi far fram ha ha ha.

Resan idag gick från Krk i strålande solsken och det var runt +26 grader när vi drog vidare. Hade ställt in GPS på camping som ligger 30 minuter från Plitvice sjöarna som är Kroatiens största nationalpark. Första delen av resan gick efter kusten ca 6-7 mil innan vi svängde av kustvägen och körde in i landet. Det är alltid trevligt att se annat än dom vanliga turistfällorna efter vägen och nu kom vi ut på rena landsbygden.

Ställplatsen ikväll

Men innan det var det Annikas högtidsstund idag. Mänskan är galet förtjust i att köra smala kringelkrokvägar, dom här varnade tom för Serpentina i dom värsta kurvorna och då ser du nästan bakdelen på husbilen! Det blir ungefär en U sväng med kraftig stigning såklart! Varför inte, husbilen får slita rejält i dom här uppförskörningarna. Och självklart så möter vi långtradare på 18m mitt i kurvorna, varför inte! Vi körde från ca 15m över havet till 755 möh på några mil. Jag har Stekenjokk som referens, det ligger 874 möh (meter över havet)Det fanns rejäla motlut kan jag säga och det hördes hur värmefläkten gick konstant i motorn.

Här är vi nu

Men upp kom vi och ikväll har vi landat på en ställplats mitt ute på vischan i Kroatien. Byn heter Gornji Babin Potok Kvälls tempen gick från vanliga 22-23 grader till just nu då jag skriver detta ca +13 grader. Det känns efter en vecka i värmen men faktiskt det var skönt att sitta ute och äta ikväll och känna hur kylan kom när solen började dala. Jag är ingen större vän av tokvärme då blir jag mest sittandes och iofs vad ska du göra mer än bada om det finns i närheten som det gjorde för oss på campingen.

Annikas favoritväg!

Vad som händer och vart vi tar vägen efter Plitvice sjöarna är oset just nu. Vi är väldigt nära Bosnien Hercegovina imorron, typ 1 mil så vi pratade lite om att evt slinka över en dag bara för att checka av det också men vi får se. Jag letar fortfarande efter vin och olivgårdar att besöka för att shoppa lite vin kanske men framförallt olivolja.

Publicerat iBlandat

5 kommentarer

  1. !Gunnar Hållander !Gunnar Hållander

    Mkt trevlig berättelse som gör att man trivs ännu bättre i Vännäs med minusgrade i natt…

Kommentarer är stängda.