Hoppa till innehåll

Here we go again

Nu kör vi igen, passande titel på detta inlägg! Idag lämnade vi Nyköping för fem veckor på rullande hjul. Äntligen på väg, som vi sett fram mot denna resa. Ända sedan vi kom hem i september 2022! Helgen har vart full fart med uppvaktning av Annikas son som fyllde år (lördag) besök av Annikas dotter från Holland, kom på torsdag och så var min äldsta dotter med familj över på fredag kväll då det vart pizza kallas. Bakade två plåtar hempizza, funkar fortfarande har inte tappat stinget. Men så igår lördag då vi kom hem från uppvaktningen av sonen så var det dags att börja packa husbilen inför resan, idag. Vi hade sagt att vi evt skulle starta redan på lördag kväll om vi var klara i tid, men så tog luften slut vid fem på eftermiddagen och vi plöjde några serier och sa att vi kan lika gärna startat på söndag även om det blir långt att köra. Sagt och gjort, vi startade 1020 från Nyköping o 1725 stannade vi på Trelleborgs ställplats. Mao gick resan som på räls ink ett lunch stopp söder om Jönköping. Bilen gick som en klocka och enda som var något är att vägen efter Jönköping är sjukt tråkig och seg men å andra sidan det går fort att köra undan.

Enda smolket i bägaren är att vi tror luft/vattenpumpen slutat fungera. Vi försökte få igång den igår kväll hemma genom att öppna alla element på fullt, då tvångskör man pumpen och den ska starta av sig själv…Tyvärr så gjorde den inte det och vi tokgooglade för att försöka komma på vad felet kunde vara. Tyvärr fick vi inget bra svar så det sista vi gjorde imorse var att jag gick ut och stängde av pumpen 10 minuter typ startade om den men icke sa nicke den startade inte i alla fall. Så nu hade vi ingen värme i huset, drog ett SMS till elektriker Jim som dragit om all el och funderade om någon säkring gått och vart den kunde sitta. Han hade ingen riktigt bra ide, men vi kunde boka honom så vi avvaktar en vecka eller två sedan ska han få ta sig han o se över om vi har ström till pumpen. Just nu är det varmt fortfarande och vi har en el patron på 1,5kw som vi startat om ifall det skulle bli kyligt någon natt. Så vi sitter inte i sjön men bra om den fungerar när kylan kommer.

Imorron måndag så bär det av till Tyskland/Rostock som vanligt. Färjan går 0730 och tar sex timmar över, senast 0630 måste vi checka in så det blir upp i ottan och köra fram till gaten som är nog så krångligt. Blir inte bättre av att Stena Line som vi åker med samarbetar med TT line två olika företag men samma rutt. Dock brukar det lösa sig med diverse skyltning så vi kommer med färjan men kan vara lite nervigt innan vi är ombord. Ska se om vi kan mygla i år igen och sitta kvar i husbilen då färjan lägger ut. Bra mycket trevligare än att hänga på en helt opersonlig båt med folk som ligger och sover under trappor och i korridorer. Båten är i Rostock 1330 och då ska vi bunkra diverse drycker på Bordershop samt diesel. Har snudd på torrt i tanken då dieseln är betydligt billigare och kraftfullare i Tyskland där dom inte har 35% skumma ämnen blandat i bränslet. Gjorde en insats för miljön nu på nedresan och tankade HVO efter att ha läst på ordentligt om det skulle fungera i en gammal diesel från 2004. Och det har gått väldigt bra, ska bli intresant imorrn i Rostock och se om husbilen dragit mindre eller mera bränsle, vi höll en jämn fart av 90-92km/tim hela vägen.

Publicerat iPlaneringResa

3 kommentarer

  1. Gunnar Hållander Gunnar Hållander

    Yabadabadoooooh! Tack för trevlig läsning ett tag framöver
    +7 regn har vi i dag.

Kommentarer är stängda.