Hoppa till innehåll

Galna Paris

Jag har gjort det som jag aldrig trodde för ett par år sedan att jag skulle fixa. Jag har kört husbilen Micann genom Paris ! Och jag är rätt nöjd över det faktiskt ! Trafiken i Paris är precis så galen som man läser om och ser på TV. Vi hade ändå tagit ut en kurs idag som vi trodde skulle leda oss relativt smärtfritt fram till vår camping. Eller så vart det fel när vi tänkte….

Fyrfilig väg som övergick i femfilig

Trafiken från vår senaste ställplats var helt ok, vi hamnade snabbt på en betalmotorväg som kostade rätt mycket i våra ögon sett. Sedan igår har vi kört motorväg/autobahn för drygt 15 euro. Ungefär 155 svenska kronor. Men vilka vägar sedan då ! Idag sa jag till Annika då vi gav oss ut på sista sträckan, ”lyssna du hör inget vägljud” asfalten vi körde på var ljudisolerad. Jadå det finns TYST ASFALT men den kostar en förmögenhet och slits tydligen snabbare än vanlig hård. Har tyvärr inga bilder från autobahn men jag tror ni klarar er !

Hamnade bara lite fel och vips så var vi mitt ute på landet !
 

Hur som sista milen gick bra och ju närmare Paris vi kom desto mer tätnade trafiken för att till slut stanna av helt. Givetvis så startar ju inte kylfläkten i motorn som den ska, utan vi kör sakta genom kön med full värme för att dämpa tempen i motorn en aning. Samtidigt så är det nästan aldrig stillastående trafik så det rullar på och lossnar till och från vilket gör att vi inte behöver stanna och kyla ner bilen, den vart som varmast +92 grader och ute var det idag +25 🙂

Vanlig vy från en fransk by

Sen var nog hela vår inresa till Paris väldigt olaglig miljömässigt sett. Paris har hårda miljökrav på bilarna eftersom det är en så skitstor stad. Det bor 2 miljoner invånare innanför stadskärnan och 9 miljoner i kranskommunerna. Så totalt sett så har vi Sveriges befolkning + 2 miljoner extra bara i den här staden ! Galet mycket folk är det i alla fall och så trafiken ! Det går fort och det är tätt mellan bilarna, för att inte tala om alla MC som åker slalom  mellan bilarna i köerna. Otroligt nog händer det inte mycket olyckor, av allt det vi körde igenom och såg så small det ingenting !

Vyer 1

Nog om Paris trafik. Resan till Paris gick genom ett böljande landskap som heter Champagne. Just det vi passerade alla stora Champagne tillverkare och säkert några små också. Gigantiska vindruvsodlingar på stora fält och svaga slutningar med massor av vinstockar. Det är skördetid här på druvor och det märks på alla husvagnar som står på gårdarna och folket som är ute på fälten.

Gästarbetare som vindruvsplockare

Annika och jag är inga stora champagne vänner och priserna vi set är snarlika dom i Sverige. Men det var roligt att passera i alla fall. Så nu kan vi bocka av Moseldalen och Champagne på vår ”att göra lista”

Lite mera vyer

Ikväll har vi vart ut på stan med ett par vänner som är här och firar 60 års dag. Livet är intensivt och det chattras högt och mycket överallt. På campingen har vi en liten eldriven buss som skjutsar gästerna upp till stan och även hämtar dom. Chauffören kör lika galet som alla andra ! Vi tog bussen upp på stan och stod som två Ufo:n mitt i Paris och undrade hur ska vi nu göra. Det löste sig genom att vi delade varandras positioner på Google Maps så vi hela tiden kunde se vart vi var. Enkelt hittade vi varandra. Har hunnit med att både se och fota triumfbågen samt sett en del av Eiffeltornet ! Nu är det godnatt för ikväll.

Bonusbilder

Campingens helt eldriva buss som skjutsar gäster fram och åter till stan

 

Champ Elysee

 

Triumfbågen med Eiffeltornet i bakgrunden

 


Någon hyllning jag inte fick koll på

Ännu en vy

 

Triumfbågen i kvällsljus

 

Bloggägarna mitt i vimlet

 

Janne, Monica och Micke vid Triumfbågen
Publicerat iResaUtflykt