Hoppa till innehåll

Paris levererar

Idag vaknade vi lite sent runt 0900 eftersom vi var ute o rumlade ända till sent igår kväll. Tog hos en sovmorgon i mängden ! men sen var det fullt ställ upp på stan. Vi började med att ta shuttle bussen som vanligt till vår station och så var det dags för oss att ge oss på tunnelbanan. Vi har provat lite här och var typ Holland, London och nu Paris och helt klart finns det skillnader och förbättrings potential ! Dock har dom ett gemensamt, dom går nere i tunnlar under marken. Vi kom fram till vår Metro station idag gick ner och började försöka förstå hur det fungerade. Det är inte det enklaste.

Stod och läste på 10 minuter och sedan, äh vi skiter i kartan nu testar vi får vi se vart vi hamnar ! Och ta mig tusan om det inte vart rätt. Vi klev av vid något stort för oss okänt museum. Nåja vi fotade lite och gick vidare och där låg helt plötsligt Camp Elysées framför oss. Paradgatan nummer 1 i Paris och som slutar eller startar vid Place de la Concorde

Place de la Concorde

Solen sken från en ännu klarblå himmel, vi har haft kanonväder sista veckan med svensk sommar dag så vi är helt nöjda. Varken för kallt eller för varmt. Vi promenerande och sen vart det en lunch på en av gräsmattorna framför Place de la Concorde, innan vi drog vidare mot Notre Dame. Där var det mer tursitlikt med tröjnassare och allehanda bråte dom försökte lura på oss. Tyvärr är vi rätt kallsinniga till detta så ingen inköp här inte. 

Notre Dame under uppbyggnad

Notre Dame som brann för inte så länge sedan (15 april 2019) stod där i alla sin prakt och det som var extra roligt var att redan nu så var det full fart med renoveringen av kyrkan. Tror inte det hade inträffat i Sverige, minns Katarina kyrka som brann. Efter vi sett och fotat där så hittade vi till en marknad precis intill som var som typ bondens marknad hemma. Vi gick ner och Annika inhandlade en ask getost utom min vetskap !

Bondens marknad för 20 året i rad i Paris

Som vi testat av ikväll och som var riktigt god. Efter det så bladade (promenerade) vi vidare mot Louvren för att beskåda glaspyramiden på innergården. Där var om än mer turister som försökte slå världsrekord i att ta selfisar, med pyramiden i bakgrunden. Vi tog ju naturligtvis några biler själva. Dröjer kanske några år innan vi kommer passera igen ! Efter detta äventyr och 13881 steg så tog vi tunnelbanan och vår snabb buss hem igen. 

Det känns på kvällarna då det blir många steg

Ikväll har vi haft besök av Monica o Janne polare från grannbyn hemma, Vagnhärad som är här och firar Jannes 60 års dag. Vi satt ute i värmen och ljög ett par timmar och planen för imorron är att åka en båttur på Seine efter det mörknat för att se Paris i kvällsskrud.

Monica & Janne på besök

 

Bonusbilder

Gata i Paris
Mängder med tavel och bokförsäljare efter gatorna
Notre dame
Fet korsning med skumma figurer !
Louvren en av många bilder
Ännu en av broarna runt Paris
Gatumusiker !
Och till sist ett Eifelltorn 😉
Publicerat iResa

2 kommentarer

  1. Ove&May Ove&May

    Åh hej åh hå va trevligt det är att på lördagsmorgon(21/9)
    sitta hemma i ett regnigt Vännäs med +6 och läsa om era trevliga resor och äventyr…

Kommentarer är stängda.