Hoppa till innehåll

Epilog 2022

Skit vad det är kallat sa jag till Annika idag då jag kom ned från sovrummet. Ja det är höst sa hon och vi konstaterar att vi brukar vara rätt långt ned i Europa nu i vanliga fall! Nu är vi hemma sedan drygt 10 dagar, i vanliga fall åker vi ut i Europa den här veckan och blir borta fem veckor. I år hade vi fyra veckor och var hemma efter tre !! Konstigt blir det ibland men vi kanske kan ta igen det nästa år, återstår att se.
Månaderna som gick från midsommar kan vi säga fram till vi lämnade Nyköping för semester var det full gas och mer därtill. Först så köpte vi hus, vart klart veckan efter midsommar. Sedan ordnade vi så vi fick flytta in innan vi skulle gifta oss den 20 augusti. Så den 25 juli fick vi nycklarna och kunde börja flytta in i huset. Sedan gifte vi oss den 20 augusti som sagt var och den 21 var tanken vi skulle packa husbilen och åka på semester. Så det var lite körigt i sommar vilket gjorde att jag tyckte vi borde komma bort ett par veckor för att bara få annat i huvudet.

Huset!

Resan började ju sådär va, söndag dagen efter bröllopet klockan är 1830 körde vi upp på utfarten från Nyköping och 1832 så insåg vi att vi inte kommer iväg. Något var gruvligt fel/trasigt i framvagnen. Till saken hör att den vart inne på verkstad på fredag veckan innan för byta av drivknut och dammask. Vi provar och provar men inser att nej vi kan inte åka så enkelt är det. Vi måste in på verkstad igen, på måndag. Det knepiga var att vi skulle med Tysklandsfärjan 1445 på måndag och nu var det söndag kväll! Nåja lite griniga och mycket trötta så körde vi mot Oxelösund och fricampade i skogen, ingen ville hem eftersom vi gjort semester i huset. Måndag morgon 0750 ringer jag verksatn som för övrigt öppnar 0800 och säger att det är fel på det ni lagade i fredags. Dom fattar alvaret och säger till oss att komma direkt så 10 min senare så är vi där lagom till dom öppnat! Dom tar husbilen, jag och Annika går till Sunlight hotel och äter frulle och jag bokar ny färjebiljett á 800:- till på tisdag. 1030 ringer verkstan och säger dom ittar inte riktigt felet men ska riva ner allt och se vad det är.

Nygifta

Tiden går, ska vi inte komma iväg idag heller! 1230 ringer verkstan och säger bilen är klar! Jaaaa vi kvickt in och hämtar den provkör och får förklaringen till felet. Dom lovar oss en serice som kompensation för felet som dom orsakade, lätt hänt men otur för oss. 1300 dundrr vi iväg ner mot Trelleborg och vi är nere runt 1930 på Ställplats Trelleborg. Japp nu var vi på väg. Där var även Janne & Monica som skulle ut i Europa med sin husbuss så det vart en stödbensöl och lite eftersnack och planering om vi skulle ses. Visa av erfarenhet från tidigare resor så skulle vi inte samköra….Nu kunde vi äntligen andas ut och börja semestra på riktigt.

Rerik

Så hur vart det då själva resan. Jodå det har vart helt ok vi har kört 404 mil, gjort slut på närmare 700 liter vatten, 4 paket svenskt kaffe (tog med oss!) ca 400liter diesel, tvättat kläder för 60:-. Vi har tagit det förhållande vis lugnare mot tidigare år, vi har stått mera på platser vi tycker om där vi stannat och vi har i vanlig ordning irrat lite här och var men på det stora hela gick det bra. Husbilen Cuben höll ihop som vanligt, det enda som gick sönder var en lampa och det är helt ok. Vi hade svensk högsommarvärme mest hela tiden vi var ute. Sista veckan så blir det lite tjurigare väder men då närmar vi oss norden igen så det ska bara vara så. Höst kallas det för!

Tvättdag, Belgien

Vi var mesta tiden i Tyskland och så gjorde vi en avstickare till Belgien. Vi har bara kört rakt genom två ggr tror jag och nu tänkte vi kika lite mer vad det var för land. Tanken var ju att vi skulle ned till ungefär Dijon i Frankrike, men hetsen under sommaren tog ut sin rätt och vi ville nog bara ta det lugnt kom vi fram till så då skrotade vi Frankrike för senare resor. Belgien är ett trevligt land med mycket god öl och mycket god choklad. Dessutom så var motorvägarna väldigt låååånga och raka så det vart nästan lite tråkigt att köra eftersom det inte vart någon skillnad! Vi satsade på atlantkusten så vi hamnade nästan i Dunquerke i Frankrike i alla fall! Hittade en liten std/by som vi bokade tre dagar på camping och så gjorde vi just ingenting förutom var på stranden, kollade tidvatten, badabe lite och åt pizza!

Egen skörd!

MEN en kväll när vi satt och funderade och pratade om huset och vad vi ska göra och hur och när bla bla så kom vi fram till det att vad gör vi här egentligen? Vi borde ju vara hemma eftersom det enda som vi pratar om är huset och vilka planer vi har. Så då var det klart, vi skiter i och resa runt mer nu drar vi hem! Och så vi gjorde, i sakta mak rullade vi hemmåt, vart ca 30 mil om dagen och vi skulle även köra broarna i år. Stora bält bron och Öresundsbron, vilket vi aldrig gjort tidigare. Så fick det bli och det är troligen första och sista gången vi gjorde det. Trots vi hade bropass så sluttade den överfarten på 1250:- innan vi stod på svensk mark igen i Malmö. Färjan kostar 750:- om du är ute i tid från Rostock till Trelleborg. Dessutom var det långt att köra, men nu har vi gjort det också check på den!

Så nu är vi hemma sedan drygt en vecka en vägg har vi rivit och nu ska vi strax börja med köket. Cuben står på gården numera och återhämtar sig efter resan och vi ska ha den igång och ut och vintercampa i år. Tidigare har vi ställt av den i dec och tagit ut den i mars/april men nu får den vara med hela tiden. Reseplaner finns det gott om men vi avvaktar världsläget lite och återkommer med det senare.

Publicerat iBlandat

2 kommentarer

  1. Gunnar Gunnar

    Aaaaaah dina reseskildringar blir bara bättre och bättre. Jag tipsade en nybliven änka/husbilsägare om dina skildringar så snart är du världsberömd – i Vännäs!

    • Tackar! Det är alltid lika kul att skriva om vad vi gjort som kanske inspirerar andra att göra något liknande.

Kommentarer är stängda.