Hoppa till innehåll

Dags igen

När jag läser förra inlägget där vi ställde in husbilen, så fanns det inte på kartan att Putin skulle starta ett krig i Ukraina. Annika sambo var lite nyfiken på åka till Ryssland men jag har stretat emot lite, inte lockande att köra husbil genom det landet. Var där ett par ggr i början på 90 talet med hjälpsändningar då Sovjetunionen föll. Men å andra sidan St Petersburg hade jag kunna sträcka mig till, dock med vanlig charter eller liknande. Såg det gick en kryssning från Värtahamnen i Sthlm, men som läget är nu så vart det avslag på alla Rysslands planer tills vidare. Hur som så har ju Putins manöver klart begränsat friheten för oss att resa som vi vill i Europa. Även om vi sagt vi skulle hålla oss hemma i år så är det just begränsningen han skapar, osäkerheten hur det kommer bli som ställer till det.

Fler som behövde tvätta bilen idag!

Har även lyckats klara av Corona under februari i år. Tänkte jag skulle tillhöra dom sista unika som inte fick skiten, nåja vart en plump i protokollet där. Vart som en jobbig influensa med feber och hosta från helvetet där jag trodde jag skulle gå av på mitten. Nu har halsen kurerat sig och jag är helt återställd men det var tungt ett tag att bara ta en promenad runt kvarteret. Men håll er i skinnet, det ska jag göra. Corona är på intet vis över som det låter och jag läser idag att Shanghai ska köra en lockdown igen. Så tids nog har vi nog skiten här igen, ta sprutan sluta tramsa nu.

Igår lördag var vi och hämtade ut husbilen efter 2,5 månader i garage. Morsan kallar den för husguden, förstår inte vad hon menar……Vi har tecknat ny p plats i år som gör att vi kan komma och gå som vi vill eller åka in och ut som vi vill utan att begränsa oss med ett garage. Även om det har vart en bra plats så var det dags att byta då vi har en kanonbil för vintercamping och dessutom köpte vi ju på oss nya vinterdäck då vi byte till den vi har idag. Det är tre hål i huvudet att sätta på vinterdäck och sedan ställa upp den i ett garage ! Men först ska vi reggbesiktiga den på fredag då vi tagit bort en 30 kg dragkrok som vi aldrig skulle ha använt oss av. Sedan har vi sedan ett år tillbaka även tagit ut reservhjulet. Smäller ett däck får assistans försäkringen rädda oss. Knasar det så har vi ju faktiskt huset med oss! Planerna för resandet är just nu lite oklara då Annika sambo dragit på sig ett heltidsjobb. Jag jobbar fortfarande hemifrån tillsvidare. Så nu blir det nog mest bara små turer på helgen för att vara hemma på söndag igen. Vi har en liten plan på att evt bosätta oss i husbilen på veckorna så sambon kommer närmare sitt jobb. Vi provade det förra året och det gick väldigt bra. Sen åker vi hem på helgerna och bor som vanligt, helt bakvänt men ett nog så trevligt test.

Lunchdags på lördag varmt och blåsigt!

Som vanligt är min önskelista lång som till jul 😉 På önskelistan står ny TV då vår gamla gick bananas förra året och vi köpte aldrig någon ny då. Men nu har jag mätt ut för en 24″ så det blir det inom kort. Sedan ska jag uppdatera routern vi har så det blir jämnare styrka när vi surfar. Funderar på om jag ska sätta en utomhus antenn på taket. Som vanligt vill jag byta till Litium batteri. Funderar på om jag ska bygga eget eller om jag ska vara lite lat och bara köpa och byte rakt av. Idag har vi två Varta AGM 105Ah som är från 2017 och dom fungerar utmärkt men Litium lockar med lägre vikt och mer ström. Dock kostar det på lite och med dagens dieselpriser så vet i tusan. Sen har jag hittat nytt dusch handtag ett som ger en ångliknande dimma men du blir lika blöt som vanligt. Allt för att spara vatten och kunna ligga ute lite längre utan att behöva åka in och fylla vatten etc. Sist men inte minst så ska bilen servas, byta motorolja lär jag klara själv men sedan tänker jag byta i automatlådan också. Den fick slita förra året i Italien och när jag kollade när dom byt senast så har dom nog aldrig gjort det kom jag fram till.

Så mao kan vi konstatera att husbilssäsongen 2022 är startad, nu kör vi!

Publicerat iBlandat