Hoppa till innehåll

Ute eller inne, hemma eller borta !

Tanken var att vi skulle ta med husbilen förra söndagen och åka upp mot Tullgarn, Järna trakterna för att ha närmare till jobbet. Men vi la ned det på söndagen då vi var på väg hem efter en helg i Norrköpings trakten. Efter en titt på vädret som vart nu i veckan så näää vi avvaktar ett par veckor till, vi fricampar och på sikt så tömmer vi ju batterierna om vädret är så illa som det vart. Så vi vart hemmavid ytterligare en vecka. Men fram i maj då bosätter vi oss troligen i husbilen igen !

Premiär bubbel!

Förra helgen var ju premiär för husbilsäsong 2022. Vi hade ju hämtat ut bilen från vinterförvaringen helgen innan och nu var det dags att lufta den. Men först väntade reggbesiktning eftersom jag tagit bort 30kg dragkrok som jag aldrig använder eller kommer använda. Hade försökt mig på att boka det här i Nyköping på Opti men det sket sig kapitalt eftersom jag skulle ringa teknikern och förklara vad som skulle göras…..Ringde Bilprovningen och det vart klart direkt. Tid fanns i Södertälje 1 april ! Så jag gav mig iväg ditt efter några telefon möten på arbetet. Det var strålande väder ända fram till Järna sedan började det flistra lite smått och innan jag var framme i Södertälje, Moraberg så var det full snöyra! Var lite brydd då jag körde upp och började möta bilar som var som iglos, funderade på vart dom vart!

Södertälje!

Nåväl in på besiktningen och trodde i min enfald att jag skulle både reggbeikta bilen och få den besiktigad som vanligt, men icke så går det inte till. Var sak har sin bokning kan man säga. Muttrade och svor lite och snackade med teknikern som efter 10 min ropade på mig och sa att vi kan besiktiga bilen också eftersom vi har ett återbud, hen som skulle ha tiden hade krockat i snöyran! Tack för det då kör vi. Bilen gick igenom med rent papper vad annat att vänta, hade ju förberett det vanliga med triangel, smort bältena med silikon, kollat lysen o spolarvätska. Finns väl inget värre än att få en 2:a på trasig lampa eller tom spolarvätska.

Järna parkering

Körde hem igen och nu var snöstormen eter värre och låg i jämnhöjd med Järna, tack och lov behövde jag svänga av och ta ett nytt telemöte där så jag satt bakom Big Burger i rykande snöyra och hade möte en timma och under tiden han det dra vidare. Det roliga var att då jag fortsatte hem så behövde jag bara köra 2-3 km så var det torrt och fint igen….

Så hem och inväntade sambo Annika och så var vi ned på OKQ8 här i stan och tankade vatten eftersom dom inte öppnat påfyllningen nere i hamnen ännu. Klockan rann iväg så vi sa vi tar en ställplats nära och det vart och vi valde att köra lite kortare än brukligt. Hamnade nere vid Cafe Säterdalen där det finns ca 10 ställplatser utan någon form av lyx öht förutom WC som är öppen endast då cafét är öppet. Men vad gör det, vi har ju WC i husbilen som vi också använder! Caféet var ju säsong stängt, men vi ställde oss som enda bil på parkeringen bredvid och hade en riktigt trevlig kväll om än lite kylig, på utsidan. Nu var säsongen 2022 invigd!

Cafe Säterdalen

Dagen efter så kollade vi in alternativen och fastnade för Lindö Hamnkrog några km utanför Norrköping. Tog färjan som påpassligt nog går direkt från Cafe Säterdalen. Skenäsleden heter den. Ligger fint nere vid vattnet med utsikt över Bråviken. Dessutom har dom fyra ställplatser på asfalt och sist men inte minst ligger restaurangen 50m från ställpltserna och dom har väldigt bra service och mat. Så vi avslutade kvällen med en god pizza och en stor stark 😉 Men innan vi kom fram till Lindö så var vi ett par timmar på Mauritzbergs slott & golf. Vädret var vackert om än lite kallt men i lä så kunde vi tom ta fram stolarna och satt ute ett par timmar innan vi gav oss av igen. Allt var stängt även här men väldigt fina strövområden runt slottet och nere i hamnen. Stötte på ett par icke svenskar (engelsk talande) som skulle slå lite bollar på driving rangen! Brrr det lät kallt….

Somnade gott på kvällen nere vid Lindö och dagen efter körde vi in till Norrköping och lunchade med sambo Annikas son som bor där. Sedan var det dags för hemfärd och omgruppering från att vara ute hela veckan till ännu en vecka på hemma plan. Husbilen har vi parkerat vid Sjösa strax utanför Nyköping på en gigantisk parkering med både bärgare och polis närvaro. Området är inhägnat med låsbar grind. Polisen har avställningsplats för beslagtaget gods/bilar här och det finns även en bilbärgare med 24 timmars jour så det är alltid folk i rörelse. Detta i sig gör att vi numera har bara 10 min till husbilen och kan dra iväg på kort varsel och samtidigt så har vi möjlighet att göra lite små fix som det blir men som vi inte har haft möjlighet att fia då vi tidigare parkerat på gatan utanför där vi bor.

Så nu väntar vi ut vädret innan vi tar nya tag och flyttar ut i husbilen på veckorna och bor hemma på helgerna, tvärtom liv men ack så bra. Orsaken är att sambo Annika jobbar i Södertälje och med dagens bränslepriser så kostar det på att pendla 12mil dagligen. Jag jobbar i Tumba men har möjlighet att jobba hemifrån, men nu kan vi samåka och spara mil på så sätt.

Publicerat iBlandat

3 kommentarer

  1. Smart tänkt att bo i husbilen på veckorna! Dagens bränslepriser gör att man tänker sig för en gång extra innan man tar bilen någonstans.
    Dock har vi sagt att det inte får inskränka på vårt husbilsåkande (även om vi håller oss i Tyskland och Nederländerna på vår vårresa och låter länderna kring Medelhavet förbli obesökta på denna turen).
    Ha det så gott!

    • Vi provade redan förra året kortare perioder och det fungerade jättebra! Lite inskränkningar blir det men vi har en prelbokning i Frankrike i sepetmber just nu 😉

  2. JoY JoY

    Oj vilken snöyra du hamnade i och vilken tur att det gick att ordna besiktningen också. Fin första tur ni fick med bilen.

Kommentarer är stängda.