Hoppa till innehåll

Rast och vila…

…på stället var en order vi fick i lumpen med jämna mellanrum och likaså så har Cuben också fått parkera sent omsider. Sista trippen vart nu till nyår då vi var till Uppsala under två dagar och stod på Fyrishov camping. Fungerade hur bra som helst och vi hade tillgång till all bekvämlighet vi behövde. Vilket innebar att vi kunde ladda bodelsbatteriet som fick slita hårt under julen då bilen fungerade som gäststuga, men inte rullade eller var kopplad till ström. Nu är tanken att den ska stå tills slutet på mars eller början på april. Lite oklart beroende på väder och vind men är det full vinter så kan det vara onödigt att ta ut den. Det sliter bara på den trots den är byggd för att vara ute så mycket som möjligt. Vi har tagit en tur då och då under hösetn. Bla så var vi inne i Sthlm på julmarknad i gamla stan och då stod vi på Tantolunden husbilscamping på söder. Fantastiskt trevlig helg då det var riktigt kallt från Sthlm synsätt, mellan 10-14 garder. Nu i helgen i Uppsalla var det dock inte lika kallt…

Räknade ut att vi kört ca 2100 mil sedan vi hämtade den i Örkelljunga den 12 januari. Sedan körde vi hem den och ställde även då in den januari-mars men sedan har vi kört en hel del som ni ser. Vi har hunnit med att se en hel del platser både i Sverige men också i Europa under vår sena semester vi hade som vanligt. Vi var ända nere till mitten på Italien (nästan) och klarade oss faktiskt från Corona utan problem alls. Det var ett annat tänk utanför Sverige med munskydd och coronapass redan då ! Vi kom hem och sambo Annika vände om efter två veckor och flög till sin dotter i Holland och fick Corona ! Det var den mildare varianten men hon vart riktigt dålig, som en riktig influensa sa hon. Idag är hon helt kurant men har fortfarande lite känning i lungorna då hon hostar.

Säsongen 2022 vet vi ännu inte hur den kommer se ut, men vi är nog ganska på det klara med att vi blir på hemmaplan i år. Evt att vi tar en tripp ned till norra Tyskland som längst både för att bunkra lite drycker men också för det är nära och väldigt trevligt där. Vi funderar även på att köra norrut i Sverige och sedan över till Finland också ned och ta färjan till Sthlm igen, men det är bara en fundering. Funderar även på en vecka fjällvandring. Men det finns ett hus som ska målas uppe i norrland också som ska in i planerna så det mesta är öppet just nu. Cuben ska också in på service, slits ju en del av allt körande. Behöver byta lite slitdelar som torkarblad, dammask på drivaxeln, olja och filter, bromsskivor och lampor ha ha ha ! Men på det stora hela är vi fortfarande helt nöjda med vår Cuben ! Den har vart ett sant nöje att åka runt med under 2021 och nu hoppas vi att 2022 kommer bli minst lika bra.

Publicerat iBlandatHemmaplan

2 kommentarer

  1. JoY JoY

    Tack för fina berättelse om eran resa, som jag har läst igenom nu. Visst är det roligt att vara ute på rull, tyvärr har vi inte varit utanför gränsen sedan pandemin startade. Annars är Italien ett land vi tycker om och längtar tillbaka till. Hoppas att det kan bli av i år.
    Trevlig helg.

    • Hej!
      Vi resonerade som så när vi skulle åka att vi fortfarande har vår rullande karantän och inte behöver frotera oss med allehanda männjiskor som dyker upp. Vi gjorde det på våra vilkor. Dessutom så var det betydligt hårdare och mer reglerat utomlands mot för hur vi gjorde i Sverige i somras! 2022 kommer vi stanna hemma i Sverige troligen. Men 2023 bär det av igen….

Kommentarer är stängda.