Hoppa till innehåll

Aquatika, Karlovac

Gårdagen spenderades i Karlovac närmare bestämt på Aqatika – freshwater aquarium Karlovac. Det är ett center med bara akvarium med levande fiskar i och det var inga små akvarium dom hade! Det började med vanliga sötvattensfiskar och sedan vart dom större och större tills det var störar och malar som kunde bli över 2m långa och väga 3 ton!

Vi hade tillbringat natten på en riktigt fin camping efter vår dag vid Plitvicesjöarna under dagen. Men nu skulle vi vidare och siktade in oss på Aquatika. Men först var det dags att bunkra mat och förnödenheter igen och dessutom skulle jag investera i en ny klippmaskin/rakapparat eftersom jag glömde hälften av delarna till min hemma vilket gjorde att jag inte kunde justera längden på skägget. Ni som vet, nu vet!

Hade hittat en i mina ögon helt ok på Elipso en butik som liknar Elgiganten! Vi parkerade husbilen och så promenerade vi fram till shopping centret. Typ 600 meter! När vi kom in i den stora butiken så fanns det nästan inga kunder där vi var väl 4-5 stycken, men trotts det och trots jag startade larmet på montern som rakapparaten låg inlåst i så var det ingen som var direkt intresserad av att hjälpa till! Fick rycka tag i en snubbe och visa honom vad jag ville ha för något. Då låste han upp montern och plockade fram vad jag skulle ha.

Märkligt det där, inga kunder nästan men minst 8-10 personal och alla ovilliga att hjälpa till- Där kom mina förutfattade meningar om fd öststater fram. Dock löste det sig och det visade sig att hon som tog betalt men inte heller kunde engelska en kvinna i 30 års åldern var väldigt trevlig. Jag fick rakapparat och idag ser jag inte ut som en bohem längre! 21€ fattigare så hade jag en rakapparat/klippmaskin!

Därefter följde en ganska vanlig shopping på Spar, ungefär som vårt ICA. Vi skulle bara ha bröd men det slutade med att vi kom ut med diverse annat som vi ansåg oss behöva nu när vi rullar mot Slovenien och Italien. Som jag skrev tidigare så har vi ingen större frysmöjlighet vilket gör att vi måste handla ungefär var tredje eller fjärde dag.

Karlovac som stad har inget större turistfälla att erbjuda. En ganska grå och intetsägande stad från gamla östblocket med slitna och skitiga hus. En hel del industrier ganska nära centrum och bilar som kör som det brann i arslet på dom! Maken till respektlösa trafikanter får man nog leta efter. Att följa hastighetsgränser är onödigt, full gas och tunnelseende är modellen för Kroatien. Helst gör vi en och annan våghalsig omkörning också, bara för vi kan….Rätt trött på det just nu!

Publicerat iBlandatResaService

2 kommentarer

  1. !Gunnar Hållander !Gunnar Hållander

    Bra med nya rakgrejer! På hemväg från Europa tar du en sväng förbi Isbanegatan 21 och justerar mitt skägg – också! Mkt svårt för mig med en gammal trehjuling Philishave!!

Kommentarer är stängda.