Hoppa till innehåll

Villach och Venedig

Som vi sagt vart det även en natt i Villach, Österike på gränsen till italien. Österrike vart en ren transportsträcka. Kanske skulle vi stannat en dag extra men vi ville fram och Venedig lockade nog mera.  Hur som så har vi sett fantastiska vyer om än bara från bilen.  Höga berg, jävligt höga ! och likaså väldigt djupa dalar. Dock inga svindlande serpentinvägar utan mest autobahn. Det kostar att åka motorväg här nere.  Från Österrike/Italien gränsen ner till Jesolo gick det på 184:– Å andra sidan så syns det på vägarna vart pengarna går. Platta fina dubbelfiliga vägar, ibland trefiligt men alltid två filer.

Det som var mer trevligt var att efter vi startat från Villach och kom över gränsen till Italien så kom också den riktiga värmen. Igår måndag så hade vi som mest +32 garder och natten genomleds med AC inne i bilen. Helt rätt att ta med sig en portabel AC även om det kostar vikt och evt några backar öl på taxfree i Rostock på hemvägen ! Idag har vi gjort Venedig i högsommarvärme. Det är som ett annat tryck i värmen här och sen är det fuktigt som %¤#” 😉 Venedig bjöd upp till mängder av folk och vi har hunnit med att se Markusplatsen och även åka gondol. Dyrt men wtf hur ofta är man i Venedig och åker gondol då ! Sen att vi skulle luncha o äta riktigt Italiensk vart väl sådär, Jag beställde en öl och dom kom in med en liter !! Pizzan vi tänkte äta var bara en köpe pizza från affärn men det såg vi först senare men innan vi beställde. Fick bli en sallad, Venedig uppfylde allt vi läst om att det är dyrt att äta där. Två sallad en öl o ett glas vin gick los på 520 kr !

Bilen har gått som en klocka frånsett värmeproblemet vi har då inte kylfläktarna startar som dom ska. Jag har fixat en kabel nu som gör att jag kör dom direkt vilket gör att vi inte har det problemet indirekt. Men ingen lösning är fullkomlig, i köerna i söndags ner mot Linz så hade jag kopplat in tvångsstyrningen, trots det så stiger värmen en del men inget oroande för stunden. Till nästa år ska jag bygga in den här lösningen för gott så jag själv styr när fläktarna ska gå. Ja vi har två kylfläktar på husbilen.
GPS vi har med oss är en vanlig Ipad med Sygic GPS programvara jag köpt till. Den har fungerat till 98% utom ett par tre ggr då den går bananas och tar oss genom majsfält eller som igår då den höll på lura oss runt Venedig stad för att vi skulle åka färja till vår camping. Tur var att Annika satt med Google maps och ifrågasatte vad jag körde för väg….Nåja det ordnade upp sig och vi åkte bara fel ett par mil !

Vi bor på en kanon camping mitt emot Venedig, Al Bateo
Man tar en båt för 10 euro som tar 30 minuter och sedan är du framme ! Se på bilderna förstår ni kaoset i hamnen i Venedig, det roliga är dock att alla kaptener på båtarna pratar och skrattar och tutar hejvilt med båtarna men ingen blir galen och det är ett kontrollerat kaos.
Imorgon onsdag bär det av till slutmålet som är Kroatien, ikväll ska vi boka camping och vi blir där lite längre. Tänkte stå en vecka till att börja med på samma ställe för att sedan evt åka vidare och besöka en nationalpar eller liknande. Vi har sagt att vi vänder upp mot Sverige igen runt den 27-28 september så vi har gott om tid kvar !

 

 

 

Publicerat iResa

2 kommentarer

  1. Dan och Tyra Dan och Tyra

    Vilken fin beskrivning av Er resa genom Europa, och nu bör ni vara vid målet. Vi låg vid Makarska Rivieran en vecka för några år sedan och gjorde utflykter längs kusten som längst ner till Dubrovnik och där finns många fina ställen och många vackra vyer. Gjorde också en båttur till några av öarna därutanför, jättefint. Hoppas på fin fortsättning på resan och ser fram mot fortsatt förnämlig reserapportering.
    God fortsatt tur/Dan o. Tyra

Kommentarer är stängda.