Hoppa till innehåll

Strömsund, Sveg

På rullande hjul precis som det latinska ordspråket på den här bloggen betyder. Nu har vi tagit oss till Sveg där vi står ikväll lördag. Via Strömsund camping dit vi anlände igår fredag och tog in på campingen för att tanka el, duscha, tömma tank och kassett. Strömsund camping är en klart prisvärd camping som kostar 240:- ink allt. Kan inte påstå det är direkt dyrt, vi behövde detta efter fjällturen så valet var enkelt. Det roliga med campingen är att dom har som fyra stora cirklar som man står i du får själv gå in och välja plats och sedan går du och gör upp priset. Vi valde plats 36 men borde valt någon mellan 37-48 längst upp eftersom det är tystast där.

Strömsund camping I
Strömsund camping II

På fredag kväll tog vi cyklarna in till centrum och slog oss lösa med en pizza ! Dessutom så fick vi ett trevligt besök av en kompis till Micke idag, Maria som han körde hjälpresor till St Petersburg med precis efter muren hade fallit och Gorbatjov hade haft perestrojkan i fd Sovjetunionen. Vi träffas inte så ofta numera då hon bor i Strömsund och jag bor söder om Södertälje, men det var ett trevligt besök och vi hann utbyta diverse erfarenheter då hon har husvagn och vi husbil.

Solnedgång Strömsund

Vi hade sagt vi måste börja röra på oss i ett lite högre tempo om vi ska hinna ned till södra Sverige innan semestern är slut, så idag vart det en ren kördag efter Maria lämnat oss och vi fixat allt vi skulle. Tänkte oss Svenstavik som blev Rätan som slutade i Sveg ! Drygt 28 mil och det var bra.

Solnedgång Sveg

Troligen kommer vi köra lika långt imorron söndag för att komma neråt igen. Men sedan är vi kluvna, har sagt vi ska till V kusten men tittar man på hur vädret ska bli där så vet i tusan om vi inte kvistar över till Ostkusten och Österlen istället. Vi följer vädret nästan slaviskt just nu så vi tar rätt väg !

Ikväll så hamnade vi på en trevlig liten strand strax söder om Sveg, typ 5km från själva stan. Hittade den på Husbilsklubbens sida. Här står bara vi och en husvagn så det är väldigt stilla och vi står typ 5m från stranden till en kraftverksdamm.

Svegssjön

Var ute på en kvällstur och plockade en geocach också innan vi nu åter slösurfar och bara njuter av semestern.

Geocaching 🙂
Publicerat iResa