Hoppa till innehåll

Kroatien

Så har vi kommit fram till vårt mål på resan som var Kroatien. Bor på en camping ett stenkast från staden Rovinj som heter Porton Biondie
Resan från Venedig, Italien gick som planerat förutom att vår GPS gick banans igen ! Först så lurade den ut oss på motorvägen i Italien och det kostar en mindre förmögenhet att köra på. Sedan så fick den för sig att vi skulle åka genom Trieste, stad i Italien. Vi fick köra mitt i centrum i sommarvärmen på +30 grader med en husbil som knorrade över värmen som vanligt. Det roliga var att värmen gick upp till 90 grader och inte mer. Vi har ju problem med kylfläktarna i motorn, då och då. Dom lever kan man säga sitt egna liv. När vi tankade i Slovenien så gick dom så fint under hela stoppet på 15 minuter trotts bilen inte var varm. Nåja nu är det som det är och jag har min nödkabel liggandes om vi skulle få problem på riktigt ! Det var ca 25 mil från Venedig till Kroatien och sista milen så hamnade vi av fortfarande outgrundlig anledning på smala serpentinvägar ! Kan ju vara vår hysteriska GPS som än en gång vill påpeka sin ringa existens.

Rovinj har vi hunnit upptäcka lite under torsdagen då vi behövde bunkar en del förnödenheter. Det är en liten stad eller kanske by med en stor hamn och massor av restauranger, samt den obligatoriska shopping gatan som mest säljer souvernirer eller kläder. Husen är gamla och slitna men på ett charmigt sätt och inom fem år skulle jag tro att det är exploaterat så charmen försvinner som är idag.

Hittade en helt värdelös supermarket som mest hade snabbmat och sprit o läsk. Idag var vi också ut för att shoppa lite också ett supermarket, Maxi Konzum…..Det finns utvecklingspotential kan man säga ! Att namnge var o varannan butik till supermarket är klart överskattat. Men vi funderade och kom fram till att mycket sker över disk här fortfarande. Du går till slaktaren, bageriet, fiskhandlaren etc etc så imorron ska vi förhoppningsvis få tag i lite mera ätbart än halvfabrikaten. Jovisst vi kan äta ute men priserna är rätt lika dom svenska så det är inte tal om att äta ute varje kväll. Men vi hittade en bra Italienare igår vid lunch som serverade en delikat fisk o skaldjurs tallrik till hyfsat pris. Tror notan slutade på ca 440:- ink dricks och dryck. Kan tillägga att för en svensk 100 lapp får man 140 Kroatiska kuna.

Campingen vi bor på är en av dom bättre faktiskt, här finns det mesta ink tvättmaskin så idag fredag efter vi shoppat, badat så var det dags att ha tvättdag. naturligtvis så kostar allting ! 58:- kronor fick vi betala för två maskiner men det är det värt när det prasslar om strumporna man haft över en vecka 😉 Finns plats för väldigt många och det är i stort sett fullbokat hela tiden. Våra Italienska grannar reste hem idag och istället kom det ett par Holländare. Italienarna var precis så livliga som dom kan vara. Vi vet fortfarande inte om dom bråkade häromkvällen eller hade en vanlig diskussion ! Fort pratade dom och fäktade med armarna gjorde dom också. Vi hade underhållning halva kvällen !

Nu till helgen kommer det vara en stor fest i stan som vi ska besöka, specialiteten som skulle serveras var tydligen bagge med kokta grönsaker…..Får nog se mig om efter något bättre alternativ !!

Publicerat iResa