Hoppa till innehåll

Lördags lugn

Lördagen startade ungefär som alla andra dagar med låååång frulle på campingen vi bor. Finns nybakat bröd att köpa på morgnarna ! Dagen till ära så var det gråmulet vilket gjorde att vi hade en städdag ! Husbilen behövde städas ur och det var lite mycket grejer överallt. Tur är att vi faktiskt har dammsugare i bilen och kopplade till 220 volt uttag/landström. Vi hade tänkt gå o bada en stund men gråvädret höll i sig så vi vart hemma hela dagen och bara var.

Funderade  också lite på hemresan vilken väg som är bra billig och snabb, för här kostar dom flesta motorvägar pengar att köra på. Vi är rörande överens om att inte köra serpentinvägarna över alperna. Dels för o spara på mina franska nerver, Annika har en fäbless för höga höjder och stup. Men samtidigt så tror jag inte Micann husbil är så förtjust i att klättra upp och ner för smala alpvägar. Jag anser att jag klarar mig utan såna nervkittlingar ! Så vi söker och jämför på vår GPS och på Google Maps, finns lite olika alternativ, men som det ser ut nu drar det mot Verona och sedan Trento i Italien och sedan upp mot Innsbruck. Tanken är att vi ska köra Romantik Straße upp i Tyskland med en avstickare till Dachau koncentrationsläger utanför München. Blir en avstickare men det är historia och ska besökas.

Lördags kvällen ordnade vädret upp sig i alla fall, värmen steg och vi hade haft besök av en turist agent som berättade att det var något evenemang i stan på kvällen. Vi tog en väldigt stillsam promenad ner för att inte svettas men va tusan luftfuktigheten är runt 80-85% så det är svårt även om du går långsamt !

Hur som så ligger stans katolska kyrka högst upp på stan så den besökte vi och hamnade i slutet på ett bröllop ! Bilar som tutade, glada människor, mängder av konfetti. Paradoxalt nog så ligger det en drink bar precis nedanför kyrkan, lite konstigt tycker jag men ja ja så tänkte dom. Vi satt av en stund och kollade folket och sedan vart det världens solnedgång som framgår av mina bilder ! Vackert så det förslog och väldigt många kände till detta dock inte vi så det vart en bonus.

Efter kyrkan vart det ner i hamnen för middag och där var det ju som sagt något evenemang, som visade sig vara en stadsfest med vinmässa ! Avstod vinmässan men promenerade runt och lyssnade till inhemsk musik bland massor av folk. Det roliga var att då vi skulle äta så fanns det grillad lever på menyn, jag äter det inte men Annika tycker lever är kanon och den var god, jodå jag smakade i alla fall !

Utsikt från kyrkan
Utsikt 2
Solnedgång
Aperol Spritz

Stadsfest Rovinj
Stadsfest igen
Utsikt 3

Hemresan
Publicerat iResa