Hoppa till innehåll

Klappat och klart

Nuså står vi i Prag på Camping Prague, en dag försenad men vi är på plats bilen höll även om jag hade/har en liten oro fortfarande för att det ska trassla igen. Vart ju inte bättre av att köra genom ett stekhet (+27) Prag idag eller inte rakt igenom. Dom flesta städer har ju någon form av ringled eller så tar GPS:n ut en väg som INTE går rakt genom citykärnan. Igår så tog vi ju oss 11 mil söderut så vi inte skulle få för långt att köra idag så när vi startade idag hade vi drygt 26 mil fram till campingen. Det var varmt redan när vi startade i Tyskland och vart bara varmare under förmiddagen så när vi stannade och var framme vid 1330 då var det helt ok att sätta sig med en liten aperitif. På eller bredvid vår plats vi står på så höll två arborister på att såga ned sly och kapa grenar, ivrigt påhejade av oss i värmen. Vi satt i skuggan och dom klättrade och sågade grenar och sly på backen. Vi var ju inte sämre än att vi erbjöd dom kallt vatten, men nej det ville dom inte ha!

Vi bor på en ö mitt i floden Viltavel/Moldau, på ön finns två campingar, en country club med restaurang, en golfanläggning, och det är ingen stor ö vi pratar om. Vi går ned till båten som tar oss tvärs över floden till stan. När vi slackat ett par timmar så var det dags att at en tur på stan så vi tog turbåten över, tar ca 5 minuter och kostar gratis. Men alltså +26 grader kl 1730 då gör man inte så mycket på stan men vi hittade ett vattenhål där vi kunde ta en Aperol Spritz. Jag testade en ny variant jag inte sett eller druckit tidigare, en Hugo Spritz innehöll lime, mynta is och någon typ av sprit dock i så liten mängd att det inte märktes så mycket. När vi är ute och åker så har tar vi alltid en Aperol Spritz och så kör vi vårt Aperol index som är ganska talande för vilken nivå priserna ligger på. Aperol index i Prag är 73:- och det är ett hyfsat pris. Värst var Paris för fyra år sedan, 135:- och billigast var Rovinj i Kroatien, 35:-. Den baren var rätt cool, ligger i källaren under en kyrka! Så när vi var där fick vi en Aperol samt ett bröllop. Vi hängde på uteserveringen någon timma och försökte luska ut hur vi ska ta oss med lokaltrafiken i stan. Hittade en app som både letar upp vart du är, vart du vill och kunde köpa biljett genom. Perfekt då är morgondagen räddad. Ska visst bli lika varmt imorron men kan man åka kommunalt o slipper promenera i värmen så är det helt ok.

Ska se om jag hittar den lila hoodin jag köpte då vi var här för tre år sedan, den jag har idag är totalt utsliten men vi får se vad som erbjuds. Är rätt gott om gatumånglare som försöker sälja på en allt krimskrams som finns. Annars har det vart en ganska lugn dag. Annika fick köra idag då jag var lite kör trött och så hade vi ju haft strulet med växellådan som också sög getp….så det var skönt att sitta bredvid idag. Bilen och växellådan har skött sig hela gårdagen och även idag så det kommer troligen att fungera hela semestern, dock känner vi att något fattas sedan problemen började. Det finns inget sting i motorn längre. Den är optimerad så vi ska ha 156 hk (hästkrafter) original är det bara 128 hk och det märks vid omkörningar bla men också att den får jobba mera i upp och nedförsbackar. Hur som det får anstå till vi är hemma igen och kan kommunicera med en verkstad på svenska igen. Låg och läste på i natt om felet på växellådan och det visade sig att det inte är så lätt att hitta delar till den. Det är alltså elektroniken i spaken som brunnit upp, vilket gör att det inte går att lägga i en växel mot mindre att man trycker in en spärr bla bla bla. Kan prata i timmar om detta men skiter idet nu för det är dags att nanna kudden.

Ja just ja dotter 2.0 (yngsta) Evelina praktiserar på Sveriges Radio på Ekot under hösten och idag när vi lyssnade på nyheterna Ekot 15:00, vem var där om inte dottern! Hade man ingen aning om då vi körde till Hölö skolan en gång i tiden 😉
https://sverigesradio.se/artikel/tusentals-svenskar-riskerar-att-strandas-i-grekland?fbclid=iwar0iflaht6ajoxtbq6g8xma_nqlvltkf3kylvlshakgqxzn1rzeotfabwag

Publicerat iResaStällplats

2 kommentarer

  1. Anonym Anonym

    Nehej! Jag vet inte om jag törs läsa längre! Att vara så långt hemifrån och ändå kunna sova trots allt krångel. Jättekul läsning alltså när man sitter i trygghet i vardagsrummet på Isbanegatan. Här har vi generöst med regn alla dagar. Behåller det gärna sju månader framåt så behöver man inte vara rädd för att halka!

Kommentarer är stängda.